top icon
Πωλήσεις

Shell Fuel Economy World Record

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο το ταξίδι των John και Helen Τaylor, οι οποίοι με ένα Volkswagen Golf FSI 1.600 κ.εκ. πραγματοποίησαν το γύρο του κόσμου, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ Guinness οικονομίας καυσίμου, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά μια νέα σύνθεση καυσίμου της Shell, το οποίο θα έρθει στην παραγωγή μετά από λίγους μήνες.

Το ζευγάρι των Βρετανών ξεκίνησε την προσπάθειά του από την πρωτεύουσα της Γηραιάς Αλβιόνας στις 17 Ιανουαρίου, στην οποία επέστρεψε ύστερα από 70 ημέρες.
 
Μια εβδομάδα αργότερα πέρασαν και από την Ελλάδα, δίνοντας μας την ευκαιρία για μια σύντομη γνωριμία μαζί τους στο «Πάρκο Ελευθερίας».
 
Οι Τaylors διήνυσαν στο διάστημα των 70 ημερών 28.970 χιλιόμετρα, γεμίζοντας το ντεπόζιτό τους 24 φορές μέχρι τον επιτυχή τερματισμό του εγχειρήματός τους.
 
Κατανάλωσαν συνολικά 1.303 λίτρα βενζίνης, που μεταφράζονται σε 22.2 χιλιόμετρα στο λίτρο.    
 
Οι δύο τους αναμφισβήτητα είναι οι πιο οικονομικοί οδηγοί στον κόσμο, έχοντας ήδη στην κατοχή τους 34 παγκόσμια επιτεύγματα οικονομίας καυσίμου, ενώ το συγκεκριμένο εγχείρημα για τους ίδιους αποτελούσε όνειρο ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ