top icon
Επικαιρότητα

Peeble Beach Concours D’Elegance & Monterey Motorsport Reunion

Tο Pebble Beach Concours d’Elegance, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συγκεντρώσεις ιστορικών οχημάτων που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια, συμπλήρωσε φέτος τα 60 χρόνια παρουσίας.

Tο Pebble Beach Concours d’Elegance, μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως συγκεντρώσεις ιστορικών οχημάτων που πραγματοποιείται στην Καλιφόρνια, συμπλήρωσε φέτος τα 60 χρόνια παρουσίας.
 
Η συγκεκριμένη εκδήλωση-διαγωνισμός, στον οποίο λαμβάνουν μέρος μόνο τα αρτιότερα συντηρημένα ιστορικά αυτοκίνητα παγκοσμίως και από τα οποία μόνο ελάχιστα λαμβάνουν τιμητική διάκριση για την κατάστασή τους από εξειδικευμένη ομάδα κριτών, αποτέλεσε και την κορύφωση των εκδηλώσεων με ιστορικά οχήματα που έλαβαν χώρα από τις 12-15 Αυγούστου στην ευρύτερη περιοχή του Μοντερέι στην Καλιφόρνια.
 
Χιλιάδες σπάνια και εξαιρετικά αυτοκίνητα όλων των εποχών, με εξέχουσα θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης έδωσαν το παρόν σε εκθέσεις, παρελάσεις, διαγωνισμούς και δημοπρασίες που πραγματοποιήθηκαν στην διάρκεια των τεσσάρων ημερών δίνοντας ένα μοναδικό χρώμα στην ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η διεξαγωγή αγώνων με ιστορικά αυτοκίνητα από αγώνες ταχύτητας και αντοχής στην πίστα της Laguna Sega. Πρωτότυπα, μονοθέσια της F1 και όχι μόνο, αυτοκίνητα από Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα Πρωταθλήματα Ταχύτητας από το χθες, προπολεμικά και μεταπολεμικά αγωνιστικά με λαμπρό παλμαρές γέμισαν με τους ήχους των κινητήρων τους τη διάσημη πίστα και ζωντάνεψαν και πάλι μοναδικές στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη που έμοιαζαν βγαλμένες από τις σελίδες της ιστορίας. 

 
Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων η Porsche γιόρτασε την δική της 60η επέτειο στην Β. Αμερική και συνδέοντας το λαμπρό παρελθόν της με το μέλλον πλαισίωσε τα ιστορικά αυτοκίνητα με τα οποία συμμετείχε σε αρκετές από τις εκδηλώσεις, με την Porsche 918. Το υβριδικό supercar που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης και το οποίο όπως ανακοινώθηκε και οριστικά στην Καλιφόρνια, θα περάσει στην παραγωγή. Η νέα 918, που μάλιστα αυτή τη φορά παρουσιάστηκε μπροστά στο κοινό κινούμενη αυτόνομα τόσο από κινητήρα όσο και αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητη, θα αποτελεί όχι μόνο την κορωνίδα της Porsche αλλά και τον πρεσβευτή της φιλοσοφίας της γερμανικής εταιρίας για όλα τα μελλοντικά μοντέλα που θα συνδυάζουν την μοναδικότητα των sport αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων με την φιλικότητα προς το περιβάλλον και την οικονομία καυσίμου. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο τεύχος των 4 Τροχών Σεπτεμβρίου. _Γ.Χ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ