top icon
Αγώνες

Επίσημο: Ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Ricciardo από την RB

H σταδιοδρομία του Αυστραλού Daniel Ricciardo στη Formula 1 φαίνεται πως διέρχεται μια κρίσιμη καμπή, καθώς ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από την RB, με άμεση ισχύ.

Η φημολογία για την αποχώρησή του από τη θυγατρική ομάδα της Red Bull ήταν πολύ έντονη, εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο Liam Lawson θα αντικαταστήσει τον συνήθως χαμογελαστό Αυστραλό ως team-mate του Yuki Tsunoda για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ η επίσημη ανακοίνωση αυτής της κίνησης αναμένεται άμεσα. Η αποχώρηση του Ricciardo επιβεβαιώθηκε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με ανάρτηση στο X, με τον διευθυντή της ομάδας Laurent Mekies να αποτίει φόρο τιμής. Στον Daniel Ricciardo δόθηκε η ευκαιρία μιας νέας παρουσίας του στην Fοrmula 1, από τη Red Bull μετά την απoδέσμευσή του από τη McLaren στα τέλη του 2022.

Αρχικά ανέλαβε ως τρίτος οδηγός στην Red Bull, που την υπηρέτησε για πέντε χρόνια από το 2014 μέχρι το 2018, και με την οποία κέρδισε τις επτά από τις οκτώ νίκες του (η όγδοη και τελευταία ήταν με την McLaren). O Ricciardo αντικατέστησε τον Nyck de Vries στην AlphaTauri τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Αλλά τότε, ο Ricciardo έσπασε το κόκαλο του μικρού δακτύλου στο αριστερό του χέρι μετά από ένα ατύχημα στις ελεύθερες δοκιμές για το Grand Prix της Ολλανδίας, καθώς προσπαθούσε να αποφύγει την McLaren του συμπατριώτη του Oscar Piastri. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Liam Lawson να κληθεί να τον αντικαταστήσει για πέντε αγώνες, με εξαιρετική απόδοση στο ντεμπούτο του στο Zandvoort και κατόπιν εξασφαλίζοντας την ένατη θέση στην γενική κατάταξη του Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ο Lawson προοριζόταν για μια θέση πλήρους απασχόλησης στην ομάδα από τότε. Σε συνδυασμό με την κακή σεζόν από τον Ricciardo φέτος, η Red Bull και η RB αποφάσισαν τελικά να κάνουν την αλλαγή.

Ricciardo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ