top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Χιλής: Latin, Stop and Go…

Από την Ευρώπη στη Λατινική Αμερική ο θίασος του WRC, σε αγώνα με ιδιαίτερη σημασία για τους τίτλους Κατασκευαστών και Οδηγών.

Το χωμάτινο τερέν και μόνο συνδέει το δικό μας ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με το Ράλλυ Χιλής-Bio Bio, που συμπεριλαμβάνεται για τρίτη φορά στο WRC.

Δις εκεί νικητής ο Ott Tanak, στο τελευταίο του βαρύ χαρτί σε αγαπημένο του τερέν, ώστε στο πρωτάθλημα των Οδηγών να καλύψει ένα μέρος της διαφοράς βαθμών από τον team mate του, Thierry Neuville.

WRC - Ott Tanak - Croatia

Ott Tanak

Για το πρωτάθλημα των Κατασκευαστών, τρεις γύρους πριν από την ολοκλήρωση του θεσμού, οι δύο θα έχουν μαζί τους τον Esapekka Lappi στο τρίτο Hyundai i20 Ν Rally1, και στις δεκαέξι ειδικές διαδρομές εκεί (συνολικού μήκους 306 χλμ.) θα κριθεί πώς αυτός ο συνδυασμός θα αντιμετωπίσει την αντεπίθεση της Toyota.

Σε πλήρη σύνθεση οι Ιάπωνες στον αγώνα τους, με τους Κορεάτες με στόχο να αλλάξουν τα δεδομένα και να μη ζήσουν εφιάλτη στην Ιαπωνία, όπου η Hyundai μπορεί να πανηγυρίσει το WRC των Κατασκευαστών. Το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες.

WRC

Ο Sebastien Ogier έχει πιθανότητες για το πρωτάθλημα των Οδηγών, και την ομάδα του Latvala εκεί συμπληρώνουν ο πολύς Kalle Rovanpera, που έλειψε στο ΡΑ, ο Elfyn Evans και ο Sami Pajari, που αντικαθιστά τον Takamoto Katsuta στο GR Yaris Rally1.

Στη διεκδίκηση των βαθμών οι Sebastien Ogier και Elfyn Evans, οι οποίοι παράλληλα θα εξαντλήσουν τις ελπίδες τους για το πρωτάθλημα των Οδηγών, και ο δις πρωταθλητής Kalle Rovanpera, που έχει ήδη το μυαλό του στο 2025. Στο τέταρτο αγωνιστικό της ομάδας η έκπληξη, ο Sami Pajari, που αντικαθιστά τον απογοητευτικό στους τελευταίους αγώνες Takamoto Katsuta.

Μία θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει ο οδηγός της MSport Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) με τους Greg Munster και Martins Sesks(!) σε διαφορετικούς στόχους· ο Βέλγος προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία του στο WRC και ο Πολωνός να την εξασφαλίσει.

Martins Sesks - WRC - Rally Latvia

Martins Sesks

WRC2

Στη «δεύτερη» κατηγορία ο Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2) με νίκη εξασφαλίζει τον τίτλο, με τους Yohan Rossel και Nikolay Gryazin με τα Citroen C3 Rally2 να τον διεκδικούν μόνο αν ξεπεράσουν τον νεαρό διάδοχο με το παντοδύναμο Fabia. Ίδιο Skoda και για τον Greensmith, ενώ φαβορί για τον αγώνα είναι ο Ισπανός Solans με το GRaris R2.

Στην κατηγορία οι συμμετοχές είναι δεκατέσσερις, ενώ συνολικά στον αγώνα είναι 57 με εννέα Rally4. Η αγαπημένη κατηγορία του τοπικού οδηγού που δίνει το «παρών», και μένει να δούμε αν θα εντυπωσιάσουν με τις επιδόσεις τους.

Oliver Solberg

Το Ράλλυ Χιλής θα εξελιχθεί στο τουριστικό θέρετρο του Conception στα νότια της χώρας και ο χορός άρχισε σήμερα Πέμπτη με το shakedown.

Απόψε η πανηγυρική εκκίνηση και από αύριο Παρασκευή αγώνας με τρεις επαναλαμβανόμενες ε.δ., όπως και το Σάββατο, με ιδιαίτερα βαρύ μενού. Επίλογος την Κυριακή με την ορθόδοξη επιλογή των δύο επαναλαμβανόμενων ειδικών διαδρομών, ό,τι ικανοποιεί τον θεατή και μειώνει το ρίσκο του οργανωτή να διαχειριστεί την υπερφόρτιση στην PS.

Καλό αγώνα και, με συνδρομή στο WRC live, σε συνδυασμό με το DirtFish εξασφαλίζεις την έγκυρη ενημέρωση._ Σ. Χ.

WRC - Rally Chille

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ