top icon
Αγώνες

MotoGP – Misano 2: Pole position και νίκη στο sprint για τον Francesco Bagnaia

Τόσο στις Κατατακτήριες του 14ου γύρου του MotoGP για το 2024 όσο και στο sprint που ολοκληρώθηκε προ ολίγου, ο Francesco Bagnaia δεν είχε αντίπαλο. Έτσι, οι… λογαριασμοί του Ιταλού απέναντι στον Jorge Martin μένουν ανοιχτοί ενόψει του αυριανού GP στο Misano της Ιταλίας.

Το αγωνιστικό τριήμερο στο Misano, για τον 14ο φετινό αγώνα στο MotoGP και δεύτερο διαδοχικό στο συγκεκριμένο τερέν μέσα στο 2025, ξεκίνησε χθες με τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 και το καθιερωμένο πλέον Practice που ορίζει ποιοι θα είναι οι δέκα αναβάτες που θα πάρουν την απευθείας πρόκριση για τις Κατατακτήριες 2.

Στην πρώτη περίοδο, ο μισο-βρεγμένος ασφαλτοτάπητας της ιταλικής πίστας δεν έδωσε στους αναβάτες τη δυνατότητα να πετύχουν τους χρόνους που επιθυμούσαν. Σε αυτές τις συνθήκες, ταχύτερος όλων ήταν ο Marc Marquez, ακολουθούμενος από τις Ducati GP24 των Jorge Martin, που προηγείται στην κούρσα του πρωταθλήματος, Franco Morbidelli και Francesco Bagnaia.

Το μεσημέρι, σε… κανονικές πλέον συνθήκες, ο Francesco Bagnaia έδειξε τα δόντια του σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας, εμπρός από τους Jorge Martin, Marc Marquez και Enea Bastianini – όλοι με Ducati. Θετική έκπληξη η πέμπτη θέση του Fabio Quartararo με την Yamaha M1.

Σήμερα, στις Ελεύθερες Δοκιμές 2, οι οποίες δεν προσμετρούν σε κάποια κατάταξη, ο Fabio Quartararo συνέχισε να καλές εμφανίσεις ολοκληρώνοντας την συγκεκριμένη χρονομετρημένη διαδικασία στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Pedro Acosta.

Με τους Brad Binder και Miguel Oliveira να παίρνουν την πρόκριση από το Q1, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη συνέχεια στις Κατατακτήριες 2 που καθορίζουν τη σειρά εκκίνησης για τους 12 πρώτους τόσο στο σαββατιάτικο sprint όσο και στο GP που παραδοσιακά λαμβάνει χώρα την Κυριακή. Εδώ, στην πρώτη έξοδο των αναβατών από τα pit, ο Jorge Martin ήταν ξεκάθαρα ο ταχύτερος, εμπρός από τους Francesco Bagnaia και Pedro Acosta, ενώ παρά την πτώση του ο Marc Marquez πρόλαβε να σημειώσει τον τέταρτο χρόνο. Ωστόσο, την τελευταία λέξη την είπε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών, σημειώνοντας και πάλι το απόλυτο ρεκόρ πίστας, εμπρός από τους Jorge Martin και Enea Bastianini. Την δεύτερη σειρά στη σχάρα εκκίνησης κατέλαβαν οι Brad Binder, Pedro Acosta και Marco Bezzecchi, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Marc Marquez, Maverick Vinales, Fabio Quartararo και Franco Morbidelli.

MotoGP: Ο αγώνας sprint

Τα φώτα στη σχάρα εκκίνησης έσβησαν στο Misano για το sprint των 13 γύρων με τον Jorge Martin να παίρνει αυτός κεφάλι μετά την Τ1, εμπρός από τον Francesco Bagnaia. Πολύ καλή εκκίνηση τόσο για τον Enea Bastianini, όσο και για τον Marc Marquez που με το πέρας του πρώτου γύρου «κατέλαβαν» τις θέσεις 3 και 4 αντίστοιχα, εμπρός από τον Brad Binder που είδε τον εξαιρετικό Pedro Acosta να τον περνά μερικές στροφές αργότερα.

Στην κορυφή, ο Jorge Martin διατηρούσε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2023 να κλείνει την διαφορά από τον Ισπανό της Prima Pramac γύρο με τον γύρο. Η μάχη ανάμεσα στους δύο άναψε 7 γύρους πριν το τέλος, όταν ο Ιταλός έφτασε κυριολεκτικά στην ουρά της GP24 του Jorge Martin.  Ο οποίος δεν απέφυγε ένα μικρό οδηγικό λάθος στα φρένα της Τ14, έναν γύρο μετά. Γεγονός που εκμεταλλεύτηκε άμεσα ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ο οποίος έτσι πήρε τα ηνία του αγώνα.

Οι τελευταίοι γύροι δεν επεφύλασσαν καμία αλλαγή ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους αναβάτες του sprint –αλλά και της κούρσας του πρωταθλήματος- με τον Jorge Martin να «περιορίζεται» στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Francesco Bagnaia. Τρίτος ολοκλήρωσε ο Enea Bastianini, τέταρτος ο Marc Marquez και πέμπτος ο Pedro Acosta.

Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Brad Binder, Fabio Quartararo, Marco Bezzecchi, Franco Morbidelli και Maverick Vinales.

Στο πρωτάθλημα ο Francesco Bagnaia μειώνει τη διαφορά του στους 4 βαθμούς από τον Jorge Martin (317 έναντι 3210. Τρίτος είναι ο Marc Marquez με 265 βαθμούς και τέταρτος ο Enea Bastianini με 257 βαθμούς.

Αύριο τα φώτα στη σχάρα εκκίνησης του GP σβήνουν στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ