top icon
Πωλήσεις

Επίσκεψη στο Cheshire Innovation Park της Shell

Υπό την αιγίδα της Shell Ελλάδος και της Communication Effect, βρεθήκαμε στο Cheshire του Manchester το τριήμερο 20 με 22 Ιουνίου 2006, για περιήγηση στο κέντρο ερευνών και εξέλιξης καυσίμων Cheshire Innovation Park (CIP) της Shell. Το CIP είναι ένα από τα 7 παρόμοια κέντρα της Shell παγκοσμίως -Άμστερνταμ, Κουρόν, Αμβούργο, Χιούστον, Κουάλα Λουμπούρ και Τόκιο είναι τα υπόλοιπα- που στόχο έχουν την συνεχή βελτίωση καυσίμων και λιπαντικών και την αναζήτηση μελλοντικών εναλλακτικών όσον αφορά στα υγρά καύσιμα. Στα κέντρα αυτά, θα πρέπει να προσθέσουμε και το κινητό εργαστήριο της Shell που ακολουθεί την ομάδα Formula 1 της Ferrari σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, παρέχοντας τόσο συνεχή υποστήριξη στην Ιταλική ομάδα, όσο και πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την συμπεριφορά των καυσίμων στους αγώνες, στοιχείο βασικό για την εξέλιξη των «καθημερινών» καυσίμων που χρησιμοποιούμε στους δρόμους.
 
Εκτός από την παρουσίαση του ερευνητικού έργου των επιστημόνων της Shell πάνω στα καύσιμα του μέλλοντος, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις όπου γίνονται εργαστηριακές δοκιμές με διάφορα πρόσθετα στις βενζίνες V-Power και V-Power 100 οκτανίων, καθώς και του V-Power Diesel, του οποίου η παραγωγή στηρίζεται στην πρωτοποριακή μέθοδο «Gas to Liquid» (GTL), δηλαδή μετατροπή φυσικού αερίου σε συνθετικό καύσιμο diesel. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Shell ήταν η πρώτη εταιρεία καυσίμων παγκοσμίως που βραβεύτηκε με το βραβείο «Porsche Prize», για την δουλειά που έκανε σε συνεργασία με την VW πάνω στο συνθετικό ντίζελ. Ελάχιστες μέρες πριν, η αξία του καυσίμου αυτού επαληθεύτηκε με την νίκη του πετρελαιοκίνητου πρωτοτύπου Audi R10 στις 24 ώρες του Le Mans.
 
Τέλος, πέρα από την επίδειξη δυνατοτήτων των καυσίμων σε εργαστηριακό περιβάλλον, παρακολουθήσαμε τα οφέλη της χρήσης καυσίμων νέας τεχνολογίας σε σύγκριση με συμβατικά καύσιμα, πάνω σε πραγματικούς κινητήρες καθημερινών αυτοκινήτων με τροποποιημένα δοχεία βενζίνης και με τη βοήθεια εξομοιωτών. Οι μετρήσεις ήταν  χειροπιαστές όσον αφορά στη μακροζωΐα και την καθαρότητα του κινητήρα, καθώς και στις επιδόσεις των οχημάτων, τόσο σε οικογενειακά και επαγγελματικά όσο και σε αυτοκίνητα επιδόσεων._Σ.Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ