top icon
Διεθνείς αγώνες

WEC – 6 ώρες του Fuji: H Cadillac πήρε την hyperpole μέσα στο «σπίτι» της Toyota

H Cadillac, με οδηγό τον Alex Lynn, κατέκτησε την πρώτη της pole-position στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), αφήνοντας την «οικοδέσποινα» Toyota στη δεύτερη θέση.

Τα hypercars της Toyota βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης των ταχύτερων της διαδικασίας, όταν ο Alex Lynn έκανε την αντεπίθεσή του φέρνοντας το πρωτότυπο της Cadillac στην κορυφή και αφήνοντας τους Ιάπωνες με τη «μπουκιά στο στόμα» για μόλις 41 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Λίγο αργότερα, η Τοyota GR10 Hybrid αρ. 7 με τον Kamui Kobayashi στο cockpit οπισθοχώρησε στην τέταρτη θέση μετά από μια επίδοση-βελτίωση της τελευταίας στιγμής του Dries Vanthoor με την ταχύτερη από τις WRT BMW M Hybrid V8 LMDh.

WEC Fuji

Ο Kevin Estre ήταν πέμπτος με την κορυφαία μέχρι στιγμής Porsche 963 LMDh του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής με 1m29.152s, ενώ ο Charles Milesi συνέχισε τις καλές του εμφανίσεις με άλλη μια έκτη θέση σε κατατακτήριες για την Alpine A424 LMDh. Ο Antonio Fuoco κατέλαβε την έβδομη θέση με τη μοναδική Ferrari 499P LMH που κατάφερε να περάσει στην τελική δεκάδα.

WEC Fuji

Ο νικητής της pole-position στο Fuji Alex Lynn αποκάλυψε ότι ήθελε πάρα πολύ να δώσει στην Cadillac την πρώτη της πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής μετά από μια σειρά παραλίγο επιτυχιών. Ο Lynn δήλωσε ότι «ήθελε πραγματικά την pole», αφού κατατάσσεται στην πρώτη τετράδα στην κατηγορία Hypercar του WEC από τον γύρο του Spa τον Μάιο. «Νιώθω προσωπικά ότι έχω πιέσει την ομάδα πολύ σκληρά να κοιτάξει τις λεπτομέρειες και να βρει αυτά τα μικροδευτερόλεπτα. Έτσι βελτιώνεσαι, με οριακά κέρδη».

WEC Fuji

Oι «6 ώρες του Fuji» θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 4 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και το αποτέλεσμά τους θα είναι κρίσιμο για την εξέλιξη της κατάκτησης των τίτλων. Οι βαθμολογικές διαφορές είναι πολύ μικρές και μετά την Ιαπωνία απομένει ένας μόνο αγώνας, οι «8 ώρες του Bahrain» στις 2 Νοεμβρίου. Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία στα πρωταθλήματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, πριν τον αγώνα των 6 ωρών του Fuji.

WEC Fuji

WEC Fuji

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ