top icon
Διεθνείς αγώνες

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις του 2024 έχει 11 ειδικές διαδρομές

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, που περιλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί 8-10 Νοεμβρίου και θα αποτελέσει τον 9ο και τελευταίο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

Ο φετινός αγώνας, ο οποίος είναι ένας από τους δύο του προγράμματος που προσφέρουν αυξημένους βαθμούς στους συμμετέχοντες, διέρχεται από ορισμένες εμβληματικές διαδρομές του παρελθόντος, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει νυχτερινή ειδική. Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνεται επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων με αυξημένο συντελεστή, ενώ όπως συνέβη και στις δύο προηγούμενες χρονιές, εκτός από τους αγώνες Sporting και Regularity, θα διεξαχθεί και αγώνας Legends, ο οποίος απευθύνεται σε πιο σύγχρονες κατασκευές.

HAR Ganos

Σχεδόν δύο μήνες πριν από την εκκίνηση, η Οργανωτική Επιτροπή είναι σε θέση να ανακοινώσει τις 11 Ειδικές Διαδρομές που θα απαρτίζουν τον αγώνα. Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου από τις 14:00 έως τις 20:00 θα λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός έλεγχος σε στεγασμένο χώρο στο περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στο Νέο Φάληρο. Το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Νοεμβρίου, στις 12:00 θα δοθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, σε έναν εμβληματικό χώρο. Οι συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών (Sporting, Regularity, Legends) θα εκκινήσουν κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπως αρμόζει στον διεθνή αυτόν αγώνα και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών, όπου θα διανυκτερεύσουν.

HAR Vardaxis

Το πρωί του Σαββάτου 9 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες της κατηγορίας Sporting θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Μοσχοπόδι», μήκους 17,71 χλμ. και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στη «Θήβα», μήκους 14,91 χλμ. Το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει την Ειδική Διαδρομή «Ακραίφνιο», μήκους 10,36 χλμ., πριν την ανασυγκρότηση στην Αλίαρτο. Θα ακολουθήσουν οι Ειδικές Διαδρομές «Ελικώνας», μήκους 8,06 χλμ. και «Μαυρονέρι», μήκους 13,37 χλμ. και τα πληρώματα θα φτάσουν στην πόλη της Ιτέας όπου θα υπάρξει 30λεπτο Service. Το πρώτο σκέλος ολοκληρώνεται με τις φημισμένες «Καρούτες», μήκους 17,63 χλμ., οι οποίες θα διεξαχθούν υπό το φως των προβολέων!

amaxopoulos Toyota Corolla

Το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν και πάλι στις «Καρούτες», αυτή τη φορά υπό το φως του …ήλιου και εν συνεχεία θα κατευθυνθούν στις Ειδικές Διαδρομές «Παρνασσός», μήκους 15,27 χλμ. και «Προσήλιο», μήκους 12,22 χλμ. Θα ακολουθήσει ενδιάμεσο Service στην παραλιακή πόλη της Ιτέας, η οποία θα αποτελεί το κέντρο του αγώνα, με το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις να ολοκληρώνεται με την επανάληψη των Ειδικών Διαδρομών «Παρνασσός» και «Προσήλιο». Ο τερματισμός του αγώνα θα διεξαχθεί στην Ιτέα στις 16:45.

Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις

Χορηγός του αγώνα είναι η SEAJETS. Διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο ταχύπλοων παγκοσμίως εξυπηρετώντας συνολικά 50 λιμάνια και περισσότερες από 400 διασυνδέσεις από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Κρήτη, Θεσσαλονίκη & Βόλο με τελικούς προορισμούς τις Κυκλάδες & το Αιγαίο. Η πορεία της SEAJETS στη ναυτιλία ξεκινά το 1989 και μετά την επίσημη είσοδό της στο χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας από το 2002 συνεχίζει απρόσκοπτη έως και σήμερα διαθέτοντας έναν υπερσύγχρονο στόλο πλοίων υψηλής ταχύτητας. Στο πλευρό του αγώνα είναι, επίσης, η εταιρεία NISSAN Χαλκιάς, μέλος του επίσημου δικτύου Nissan για περισσότερα από 45 χρόνια, η οποία διατηρεί, παράλληλα, πλήρως οργανωμένο τμήμα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, κάθε κατηγορίας και κάθε κατασκευαστή.

HAR folder

Πολύτιμη βοήθεια στους οργανωτές παρέχουν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Στο πλευρό του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, βρίσκονται επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Ορχομενού και ο Δήμος Αλιάρτου. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι η Cosmote TV, η οποία τα τελευταία χρόνια δίνει το παρών σε όλες τις διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας.

Στην επίσημη Ιστοσελίδα του αγώνα (www.historicacropolis.gr) και στον Ηλεκτρονικό Πίνακα Ανακοινώσεων (https://webapp.sportity.com/channel/ACRHIST24SP), μπορείτε να βρείτε το Ωράριο, τον Συμπληρωματικό Κανονισμό και τους χάρτες του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα της διοργάνωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του αγώνα. Για την διευκόλυνση όλων των πληρωμάτων που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ΟΜΑΕ, Δημοκρατίας 3 – 1ος Όροφος – Πεύκη – τηλέφωνο +30 210 6892000 και ώρες 15:30 – 19:30 – e-mail: [email protected].

Facebook page: https://www.facebook.com/historicacropolisrallygr
Youtube page: https://www.youtube.com/@PressOfficeOMAE
Γραφείο Τύπου

HAR affiche

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ