top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

52ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ – 26 ως 29 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα

Μόλις δύο εβδομάδες απέμειναν για την εκκίνηση του 52ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, μιας παραδοσιακής Regularity εκδήλωσης κλασικών οχημάτων, που διοργανώνει για πάνω από μισό αιώνα η ΦΙΛΠΑ και φέτος θα διεξαχθεί στη Λευκάδα από τις 26 ως τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας που πραγματοποιείται με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Επιμελητηρίου Λευκάδας, θα εκκινήσει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00 από την Άκολη Αιγίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στη Λευκάδα. Φέτος, μεταξύ των εκλεκτών ελληνικών και ξένων συμμετεχόντων που θα διαγωνισθούν στο 52ο Διεθνές Ράλλυ με έπαθλο την παραδοσιακή «καραμούζα», η ΦΙΛΠΑ θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει το γνωστό πρώην Γερμανό οδηγό αγώνων αυτοκινήτων Jürgen Barth (νικητή του φημισμένου 24ωρου αγώνα Le Mans το 1977 με Porsche), που εκτός από τη συμμετοχή του στο Διεθνές Ράλλυ, θα δώσει και την εκκίνηση της Πέμπτης. Τα πληρώματα θα διανύσουν στις τρεις μέρες του αγώνα συνολικά 600 χιλιόμετρα στην κατηγορία Classic Regularity (περιλαμβανομένων 19 Ειδικών Δοκιμασιών Ακριβείας) και περίπου 500 χιλιόμετρα στην πιο «ήπια» κατηγορία Touring (με 11 Ε.Δ.Α με χαμηλότερη ΜΩΤ), σε όμορφες διαδρομές της Αιτωλοακαρνανίας και της Λευκάδας, που έχει επιμεληθεί ο έμπειρος Αλυτάρχης κ. Άγγελος Κουνέλης και η ομάδα του.
Η δορυφορική χρονομέτρηση θα γίνει όπως πάντα από την Anube Sport (Regularity Master), με live αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

PHILPA

Το αναλυτικό πρόγραμμα

Τρίτη 24/09
15.30-18.00 Τεχνικός & Διοικητικός Έλεγχος και διανομή υλικού ikteo Κόμβος Αμαρουσίου

Πέμπτη 26/09
10:30 – 12:00 Συγκέντρωση στο Αίγιο, παραλία Άκολης
12:00 Εκκίνηση, Αίγιο T.C. 1, Σκέλος 1 Ρίο, Αιτωλικό, Αστακός T.C. 2 –Αστακός. Στάση περίπου 60’
-Τέλος ημέρας για Touring (Λευκάδα μέσω Μύτικα, Βόνιτσα)
Σκέλος 2 – Regularity: Κατούνα, Βόνιτσα, Λευκάδα Άφιξη T.C.3 – Ionian Blue

PHILPA

Παρασκευή 27/09
09:30 Συγκέντρωση στο Ionian Blue , 10:00 Εκκίνηση, T.C. 4 Σκέλος 3: Μύτικας, Φυτείες, Κεχρίνια, Αμφιλοχία, T.C. 5 – Αμφιλοχία, Στάση 60’. Touring (Λευκάδα μέσω Αμβρακίας οδού), Σκέλος 4 – Regularity: Κατούνα, Γούργουβλη, Λευκάδα Άφιξη, T.C. 6 – Parking Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας. Ελεύθερη μετάβαση Ionian Blue

Σάββατο 28/09
09:30 Συγκέντρωση στο Ionian Blue 10:00 Εκκίνηση, T.C. 7 Σκέλος 5: Καρυά, Δράγανο, Βασιλική T.C. 8 – Βασιλική, Στάση 30’. Τέλος ημέρας για Touring Εκκίνηση, T.C. 8 Σκέλος 6 – Regularity: Σύβρος, Εγκλουβή, Νυδρί Τερματισμός, T.C. 9 – Ionian Blue Hotel
21:00 Gala Απονομής Επάθλων στο Ionian Blue Hotel

Κυριακή 29/09
Ελεύθερη Επιστροφή

PHILPA

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν δεκτές ως και Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, είτε ηλεκτρονικά μέσω του site της ΦΙΛ.Π.Α., είτε στα γραφεία της. https://www.philpa.gr/events/2024/52-diethnes-rally
H ΦΙΛΠΑ ευχαριστεί την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων/Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και το Επιμελητήριο Λευκάδας για τη συνδρομή/συνδιοργάνωση του Ράλλυ, τους υποστηρικτές-χορηγούς -Δήμο Αιγιαλείας, Ionian Blue Hotel, Instacar, Voyager, Interamerican & Ι. ΚΤΕΟ Κόμβος Αμαρουσίου και όλους τους εθελοντές, οργανωτές και μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης που προβάλουν την εκδήλωση!

Jurgen Barth

Jürgen Barth- «My eventful life..»
Τετάρτη 25/9/2024, 19.00 ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΟ ΦΙΛΠΑ (Κυβέλης 6, Γέρακας)
Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 στις 19.00, στo εντευκτήριο της ΦΙΛΠΑ στο Γέρακα, ο Jürgen Barth, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 52ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, θα είναι καλεσμένος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο event, για μια παρουσίαση και λεπτομέρειες από την περιπετειώδη ζωή του, την αγωνιστική δράση και γενικότερα τα αυτοκίνητα.

Ο Jürgen Barth (γεννημένος στις 10 Δεκεμβρίου 1947 στο Thum της Σαξονίας) είναι πρώην Γερμανός οδηγός αγώνων αυτοκινήτων. Γιος του οδηγού της Formula One και οδηγό αγώνων Edgar Barth, ο Jürgen ξεκίνησε ως μηχανικός αλλά εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς στους αγώνες σπορ αυτοκινήτων. Κέρδισε τον 24ωρο αγώνα Le Mans το 1977 με μια Porsche 936, μαζί με τους Jacky Ickx και Hurley Haywood, και το 1980 κέρδισε τον αγώνα 1000 χιλιομέτρων στο Nürburgring με τον Rolf Stommelen. Ο Barth είναι ένας από τους συγγραφείς του βιβλίου για την αγωνιστική ιστορία της Porsche «Das große Buch der Porschetypen» και αργότερα συνέβαλε στη δημιουργία της σειράς αγώνων BPR Global GT Series.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ