top icon
Αγώνες

F1: Σκέψεις για καθυστέρηση στις αλλαγές των τεχνικών κανονισμών πέρα από το 2021

Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της F1, Ross Brawn, αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην θεσπιστούν αλλαγές στους κινητήρες το 2021, αλλά πιο μετά, ώστε να ληφθούν οι σωστές αποφάσεις.

Το πλαίσιο που έθεσε η Liberty Media για την αλλαγή στους τεχνικούς κανονισμούς γύρω από τις μονάδες ισχύος ήταν το 2021, με τις συζητήσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη από πέρυσι. Ωστόσο, όσο οι τελικές αποφάσεις καθυστερούν και οι τωρινοί κατασκευαστές διαφωνούν σε καίρια ζητήματα (όπως είναι η κατάργηση της MGU-H), η διοίκηση του σπορ διστάζει να πιέσει τα πράγματα.

Για αυτόν τον λόγο, ο Ross Brawn τονίζει ότι η θέσπιση των νέων κανονισμών μπορεί να μην έρθει τελικά το 2021, για να μην γίνουν λάθος κινήσεις.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο τεχνικών κανονισμών για τους κινητήρες, οι οποίοι θα προσελκύσουν νέους κατασκευαστές και θα ικανοποιήσουν όσους υπάρχουν τώρα.

Και πιστεύω πως πρέπει να σκεφτούμε πότε θα το κάνουμε αυτό, αν το 2021 είναι η σωστή στιγμή, ή αν είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι θα φέρει νέα πνοή στο σπορ.»

Ωστόσο, ο ίδιος επισημαίνει πως οι τυχόν αλλαγές στους αγωνιστικούς κανονισμούς δεν αποκλείεται να έρθει νωρίτερα, με σκοπό να εξισορροπηθεί το grid:

«Πεποίθησή μου είναι ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά στον τομέα του κινητήρα, όπως το να θεσπίσουμε περιορισμού στα τεστ στο δυναμόμετρο, στο πόσες αναβαθμίσεις θα φέρνει κάθε κατασκευαστής ανά χρονιά, να επιβάλουμε συνέπεια στα specπου θα έχουν οι πελατειακές ομάδες, κ.ο.κ.

«Θα πρέπει να αποφασίσουμε αν πρέπει να κάνουμε μία εξέλιξη στους κινητήρες ή μία επανάσταση»._Δ.Μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ