top icon
Επικαιρότητα

H VW επενδύει 3,5 δις € στο ψηφιακό μετασχηματισμό της και στο car sharing

Η VW θα επενδύσει 3,5 δισ. € μέχρι το 2025 για να δημιουργήσει ψηφιακά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας που θα βασίζεται σε υπολογιστικά cloud, για να συνδέσει οχήματα και πελάτες με υπηρεσίες, όπως το car sharing.

Η VW δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο ότι εργάζεται πάνω στην εξέλιξη ενός σύστημα λογισμικού, γνωστό ως vw.OS, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας από το 2020. Αυτά τα νέα οχήματα θα έχουν μια εντελώς νέα ψηφιακή αρχιτεκτονική σχεδιασμένη για να υποστηρίζει την αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, δήλωσε η VW.

Έτσι, αντί να υπάρχουν περίπου 70 διαφορετικοί αισθητήρες που λειτουργούν ανεξάρτητα μέσα σε κάθε όχημα, η νέα γενιά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της γερμανικής εταιρείας θα συνδέουν τους διάφορους αισθητήρες χρησιμοποιώντας το νέο και ιδιόκτητο λειτουργικό σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πληροφορίες που συλλέγονται, για παράδειγμα, από έναν αισθητήρα στάθμευσης, θα μπορούν να «συνδέονται» με εκείνους του τιμονιού, των φρένων καθώς και με τους χάρτες υψηλής ευκρίνειας, ώστε να παρέχεται στο όχημα η δυνατότητα να παρκάρει μόνο του, όταν μία ενσωματωμένη κάμερα εντοπίζει έναν ελεύθερο χώρο στάθμευσης.

Η VW δήλωσε ότι είναι πιο εύκολο να γίνουν ενημερώσεις λογισμικού over-the-air για τα αυτοκίνητα αυτά στην περίπτωση ενός «in-house» σχεδιασμού του λειτουργικού συστήματος, αντί η εταιρεία να εξαρτάται από το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών που παρέχεται από διαφορετικούς προμηθευτές.

Τέλος, η VW δήλωσε, επίσης, ότι θα ξεκινήσει μια επιχείρηση car sharing, που ονομάζεται We Share, χρησιμοποιώντας στην πόλη του Βερολίνου ένα στόλο 2.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και εξής. Η υπηρεσία θα επεκταθεί στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, καθώς και σε επιλεγμένες πόλεις στις ΗΠΑ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ