top icon
Αγώνες

WRC: Αναθεωρείται το 2025 το σύστημα βαθμολόγησης

Προς το παρόν στο τραπέζι βρίσκονται τέσσερις διαφορετικές προτάσεις που θα φέρουν αλλαγές στο τρέχον σύστημα βαθμολόγησης στο WRC.

Το νέο σύστημα απονομής βαθμών στο WRC που εισήχθη αυτή τη σεζόν, το οποίο με το καλημέρα δίχασε τις ομάδες και τους οδηγούς, αναθεωρείται με μια νέα εκδοχή του να τίθεται σε ισχύ, όπως όλα δείχνουν, το 2025.

H τρέχουσα διαδικασία απονομής βαθμών έχει εγείρει αντιδράσεις όχι μόνο για την πολυπλοκότητά της, αλλά και για το γεγονός ότι «υποτιμά» σε πολλές περιπτώσεις τις επιδόσεις του νικητή καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που ο τελευταίος έχει αποσπάσει ελάχιστα περισσότερους ή και τους ίδιους βαθμούς με τον δεύτερο ή τρίτο στη γενική κατάταξη ενός αγώνα.

Φέτος, οι βαθμοί «μοιράζονται» μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής. Οι οδηγοί μπορούν να διεκδικήσουν προσωρινούς βαθμούς για τη συνολική τους θέση στο τέλος του σκέλους του Σαββάτου, οι οποίοι στη συνέχεια απονέμονται οριστικά εφόσον το πλήρωμα φτάσει στη ράμπα του τερματισμού. Η σχετική κλίμακα για τους δέκα πρώτους το Σάββατο είναι 18-15-13-10-8-6-4-3-2-1 βαθμοί.

Επιπλέον, τα ταχύτερα πληρώματα την Κυριακή παίρνουν αντίστοιχα 7-6-5-4-3-2-1 βαθμούς, πέραν των 5-4-3-2-1 βαθμών για τους πέντε πρώτους στην Power Stage που τελειώνει το ράλι.

Σύμφωνα με το motorsport.com τέσσερις είναι οι προτάσεις που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι και αφορούν στην τροποποίηση του συστήματος απονομής βαθμών το επόμενο έτος.

«Έχουμε αυτήν τη στιγμή τέσσερις προτάσεις, διαφορετικά συστήματα που ελέγχουμε προκειμένου να δούμε πώς θα λειτουργούσε το κάθε σύστημα αν ήταν στη θέση του τρέχοντος συστήματος», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής του WRC, Pernilla Solberg.

«Θέλουμε τώρα να βεβαιωθούμε ότι όλοι συμφωνούν και στη συνέχεια το σύστημα θα ψηφιστεί αργότερα μέσα στη χρονιά», προσέθεσε.

Ο Andrew Wheatley, Road Sport Director της FIA, αναμένει ότι η Επιτροπή του WRC θα δεσμευτεί για μια εξέλιξη του συστήματος για το 2025.

«Μερικοί άνθρωποι έχουν παραπονεθεί για το σύστημα βαθμολόγησης. Πιστεύω ότι θα υπάρξει εξέλιξη, δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα αποφασιστεί από την Επιτροπή του WRC», προσέθεσε Andrew Wheatley.

WRC

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ