top icon
Επικαιρότητα

Τα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε πως η σύμβαση με τον ανάδοχο κατασκευαστή της υποθαλάσσιας αρτηρίας της συμπρωτεύουσας θα υπογραφεί στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2007 θα ξεκινήσουν οι σχετικές εργασίες, που πιστεύεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια. Η υποθαλάσσια αρτηρία θα έχει μήκος 6.5 χιλιόμετρα, από τα οποία τα 4 θα είναι υπόγεια, ενώ το κόστος της υπολογίζεται σε 475 εκατομμύρια ευρώ. 
 
Επίσης, ο υπουργός μίλησε και για το Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα έχει 13 σταθμούς και μήκος 9.6 χιλιόμετρα, με δύο ανεξάρτητες σήραγγες μονής τροχιάς. 18 συνολικά συρμοί θα κινούνται σε αυτές, οι οποίο λόγω της αυτοματοποίησης δεν θα έχουν οδηγό, αλλά συνοδό. Εκτιμάται ότι το Μετρό της συμπρωτεύουσας θα είναι έτοιμο σε 6.5 χρόνια και θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει σε καθημερινή βάση 250.000 επιβάτες. Το κόστος του υπολογίζεται σε 1.1 δισεκατομμύρια ευρώ.
 
Όσον αφορά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα επεκταθεί ο διάδρομος προσγείωσης-απογείωσης και ο εμπορευματικός σταθμός, ενώ μεταξύ άλλων θα ανακαινιστεί και ο πύργος ελέγχου. Από τα τέλη του τρέχοντος έτους θα παραδίδονται σταδιακά τα έτοιμα τμήματά του, ενώ το κόστος εδώ υπολογίζεται σε 315 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ