top icon
Επικαιρότητα

Αναβίωση για το Ford GT;

Πληροφορίες προερχόμενες από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θέλουν την Ford να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αναβίωσης του θρυλικού μοντέλου Ford GT, το 2016.

Πληροφορίες προερχόμενες από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού θέλουν την Ford να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο αναβίωσης του θρυλικού μοντέλου Ford GT, το 2016.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου, την αφορμή για την ανα-γέννηση του Ford GT τρίτης γενιάς αναμένεται να δώσει στους ιθύνοντες της εταιρείας η  60η επέτειος από τη νίκη του θρυλικού αυτού μοντέλου, το 1966, στις 24 Ώρες του Μαν. Το νέο αυτό κουπέ, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει το… άρμα της Ford για την επανεμφάνισή της στους αγώνες αντοχής, «δίπλα» ακριβώς από εταιρείες, όπως οι Porsche, Audi και Toyota, ασφαλώς και θα είναι «κεντρομήχανο», πισωκίνητο και φυσικά… συλλεκτικό, καθώς η παραγωγή του αναμένεται να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη.

Με δεδομένο ότι ο ατμοσφαιρικός V8 της Ford αποτελεί πλέον παρελθόν, οι σκέψεις των ανθρώπων της Ford επικεντρώνονται στην υιοθέτηση ενός πιο μικρού σε χωρητικότητα, πλην όμως εξαιρετικά αποδοτικού, κινητήρα της οικογένειας EcoBoost, ο συνολικός κυλινδρισμός του οποίου αναμένεται να μην ξεπεράσει το άτυπο «πλαφόν» των 3,5 λίτρων. Η ισχύς του, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πολύ εύκολα μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τους 600 ίππους ενός ή και δύο υπερσυμπιεστών. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει αν ο συγκεκριμένος κινητήρας θα είναι 6κύλινδρος ή 8κύλιδρος (σε διάταξη V ασφαλώς και στις δύο περιπτώσεις).

Προς το παρόν, πάντως, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν παρά σκέψεις και μάλιστα «κεκλισμένων των θυρών» για τους ιθύνοντες της Ford._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ