top icon
Αγώνες

Η Τσεχία επιστρέφει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP

Η Τσεχία και η θρυλική πίστα του Brno επιστρέφουν από την επόμενη κιόλας χρονιά στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP.

Η Τσεχία θα επιστρέψει στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP για πρώτη φορά από το 2020 ύστερα από τη συμφωνία διάρκειας 5 ετών που υπεγράφη ανάμεσα στους ιθύνοντες του θεσμού και την πίστα του Brno.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η επιστροφή του αγώνα θα πραγματοποιηθεί από το 2025, με τον αγώνα να παραμείνει στο ημερολόγιο του MotoGP τουλάχιστον μέχρι το 2029.

Η ακριβής ημερομηνία για την επιστροφή του αγώνα το 2025 δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Θυμίζουμε ότι μέχρι το 2025 το GP Τσεχίας πραγματοποιούνταν εντός του Αυγούστου, ενώ αργότερα τη θέση του πήρε το GP Μ. Βρετανίας στο Silverstone, το οποίο για το 2025 θα λάβει χώρα το τριήμερο 23-25 ​​Μαΐου.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επιστροφή μας στο Brno», δήλωσε ο CEO της Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta. «Είναι ένα κλασικό, με φανταστική χάραξη GP που έχει φιλοξενήσει μερικές πραγματικά αξέχαστες στιγμές στη μακρά ιστορία του στο MotoGP».

Το GP στο Brno της Τσεχίας είχε ενταχθεί για πρώτη φορά στο καλεντάρι του MotoGP το 1987 και με εξαίρεση το 1992 παρέμεινε στο αγωνιστικό ημερολόγιο του θεσμού έως το 2020.

Πριν από την κατασκευή της σημερινής πίστας, οι αγώνες στο Brno πραγματοποιούνταν σε μια διαδρομή στους δρόμους της πόλης, η οποία έφτανε σε μήκος έως και τα 29 χιλιόμετρα.

MotoGP - Brno

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ