top icon
Επικαιρότητα

Έπεσαν οι υπογραφές για την απόκτηση 300 λεωφορείων με leasing

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών και της Εθνικής Leasing Α.Ε., για την προμήθεια 300 καινούργιων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέσω leasing διάρκειας 10 ετών.

Υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ των Οδικών Συγκοινωνιών και της Εθνικής Leasing Α.Ε., για την προμήθεια 300 καινούργιων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, μέσω μίσθωσης διάρκειας 10 ετών με δικαίωμα προαίρεσης ενός έτους. Πρόκειται για 100 πετρελαιοκίνητα αρθρωτά λεωφορεία 18 μέτρων, 100 πετρελαιοκίνητα λεωφορεία 12 μέτρων και για 100 ηλεκτρικά λεωφορεία Midi 8,6 μέτρων, ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ. Η εκμίσθωση των ηλεκτρικών λεωφορείων περιλαμβάνει τους φορτιστές και τη σύνδεσή τους με το δίκτυο των αμαξοστασίων.

Στη σύμβαση προβλέπεται η παράδοση του 30% του συνόλου των λεωφορείων στο επόμενο τρίμηνο, κάτι που σημαίνει πως ένας πολύ σημαντικός αριθμός νέων λεωφορείων πρόκειται να ενταχθεί στον στόλο της Ο.ΣΥ. έως το τέλος τους έτους. Και τα υπόλοιπα στους πρώτους μήνες του 2025. Η σύμβαση διασφαλίζει, επίσης, υψηλή διαθεσιμότητα οχημάτων, καθώς ο Ανάδοχος δεσμεύεται σε πολύ υψηλά επίπεδα εφεδρείας και αντικατάστασης των οχημάτων.

Επίσης αναμένονται μέχρι την άνοιξη 300 οχήματα φυσικού αερίου ολοκληρώνοντας έτσι τον πρώτο κύκλο με 951 νέα λεωφορεία. Σε συνδυασμό με τον νέο, μεγάλο διαγωνισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την προμήθεια 700 νέων ηλεκτρικών λεωφορείων και τρόλεϊ, οι Συγκοινωνίες Αθηνών θα διαχειρίζονται έναν διευρυμένο αριθμητικά, τεχνολογικά σύγχρονο και ανανεωμένο στόλο οχημάτων μέχρι το 2027.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ