top icon
Επικαιρότητα

Προ των πυλών το WiFi στο Μετρό

Η εγκατάσταση WiFi στους σταθμούς του Mετρό υλοποιείται, ενώ στη συνέχεια θα τελειώσει και το έργο για την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις σήραγγες.

Το έργο ξεκίνησε τον Ιανουάριο και απαιτείται να αναμένουμε έως τον Σεπτέμβριο για την παροχή WiFi στους σταθµούς του Μετρό και εγκατάσταση δικτύου 5G στο υπόγειο δίκτυο. Το Μετρό θα αποκτήσει ελεύθερο και δωρεάν WiFi σε λίγες εβδομάδες, ώστε να προσφέρεται δωρεάν πρόσβαση στο internet και στους υπόλοιπους σταθµούς των µέσων σταθερής τροχιάς. Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πολυάριθμα σημεία του δικτύου και στις σήραγγες.

Το Μετρό και οι χώροι του ανήκουν στη ΣΤΑ.ΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες), η οποία είχε υπογράψει σύμβαση με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την εγκατάσταση Internet στους σταθμούς και στα βαγόνια. Ένα σημαντικό τεχνικό ζήτημα είναι ότι οι δουλειές μπορούν να γίνονται μόνο δύο ώρες κάθε ημέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, για λόγους ασφαλείας.

Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες οι προσφερόμενες ψηφιακές υπηρεσίες στους επιβάτες των Μετρό είναι αναβαθμισμένες, ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας που προσφέρει η δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο και η τηλεφωνία σε επείγουσες περιπτώσεις.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ