top icon
Επικαιρότητα

Honda Flexible Fuel Vehicle

Η Honda ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει το νέο σύστημα Flexible Fuel Vehicle (FFV) το οποίο επιτρέπει σε κινητήρες βενζίνης να λειτουργούν κατά 100% με αιθανόλη ή με ένα μίγμα καυσίμου αιθανόλης-βενζίνης.
 
Μέχρι στιγμής, οι μεταβολές της αναλογίας αιθανόλης-βενζίνης επηρέαζαν την απόδοση εκκίνησης σε χαμηλές θερμοκρασίες, και προκαλούσαν μεταβολές στην αναλογία αέρα-καυσίμου και στην απόδοση κινητήρα. Το νέο σύστημα της Honda προσαρμόζεται σε διαφορετικές αναλογίες αιθανόλης-βενζίνης υπολογίζοντας την συγκέντρωση αιθανόλης στο μίγμα αιθανόλης-βενζίνης στην δεξαμενή καυσίμου, βάσει των μετρήσεων συγκέντρωσης ρύπων στο σύστημα εκπομπών του οχήματος.
 
Αυτό δίνει την δυνατότητα προσαρμογής σε αναλογίες αιθανόλης-βενζίνης από 20% έως και 100%, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται οικονομία καυσίμου και δυναμική απόδοση αντίστοιχη ενός αυτοκινήτου που κινείται κατά 100% με βενζίνη. Επιπλέον, ένα σύστημα για «κρύα» εκκίνηση χρησιμοποιεί μία δευτερεύουσα δεξαμενή καυσίμου εξασφαλίζοντας αξιόπιστες εκκινήσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
 
Το καύσιμο βιο-αιθανόλης, όπως χρησιμοποιείται στην Βραζιλία και σε άλλες χώρες, προέρχεται από φυτικές πηγές όπως το ζαχαροκάλαμο. Επειδή τα φυτά απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα μέσω της φωτοσύνθεσης, το ποσό του που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα από την καύση του καυσίμου βιο-αιθανόλης δεν αυξάνει το ατμοσφαιρικό ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό καθιστά το καύσιμο  της βιο-αιθανόλης ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, καθώς και ως εναλλακτικό του πετρελαίου.
 
 
Στα τέλη του 2006, η Honda σκοπεύει να ξεκινήσει τις πωλήσεις του FFV στην Βραζιλία, όπου η βιο-αιθανόλη έχει αρχίσει να γίνεται δημοφιλής.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ