top icon
Αγώνες

Προς πώληση το WRC;

Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ φέρεται να διερευνά μια πιθανή πώληση του WRC.

Η WRC Promoter GmbH απέκτησε τα εμπορικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2013. Πριν από την ημερομηνία αυτή, η προώθηση του σπορ γινόταν από την North One Sports, ωστόσο το δεκαετές (σε ισχύ από το 2010) συμβόλαιό της με τη FIA έπαψε να ισχύει πριν από την έναρξη της αγωνιστικής σεζόν του 2012 όταν η North One κήρυξε πτώχευση.

Ο τρέχων promoter του WRC ανήκει στις Red Bull και KW25 και από τότε που ανέλαβε τα εμπορικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ, η εταιρεία ανέλαβε την ανάπτυξη των τηλεοπτικών και διαδικτυακών εκπομπών.

Έτσι, δημιουργήθηκε το WRC+, προσφέροντας μεταδόσεις επιλεγμένων ειδικών διαδρομών, ενώ το 2018, χάρη στο λανσάρισμα της πλατφόρμας All Live, το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει ζωντανά κάθε ειδική διαδρομή. Το 2021, η WRC Promoter GmbH πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της το World Rallycross, ενώ δώδεκα μήνες αργότερα ακολούθησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC).

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του, οι ιδιοκτήτες της WRC Promoter GmbH αναζητούν αγοραστή για την εταιρεία.

Η Red Bull και KW25 συνεργάζονται με την JPMorgan, μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές εταιρείες στον κόσμο, για να βρουν τον κατάλληλο αγοραστή. Οι Γερμανοί ιδιοκτήτες ελπίζουν να πουλήσουν τα δικαιώματα του WRC για περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Οι συνομιλίες λέγεται ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αν και άλλη ανώνυμη πηγή του Reuters αναφέρει ότι οι τελευταίες δεν θα οδηγήσουν απαραίτητα σε πώληση.

Ott Tanak - WRC - Rally Latvia

Ott Tanak

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ