top icon
Επικαιρότητα

Ε.Ε.: μέτρα για την οδική ασφάλεια

Μέτρα με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στα κράτη της Ε.Ε. ανακοινώθηκαν από τον αρμόδιο της Επιτροπής για τις Μεταφορές κ. Ζακ Μπαρό.
 
Το πρώτο από αυτά είναι η καθιέρωση εθνικών χαρτών επικινδυνότητας αυτοκινητοδρόμων, που θα εκδίδεται από κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. και θα περιέχει όλα τα σημεία που καταγράφονται και τα περισσότερα ατυχήματα. Ο χάρτης αυτός θα είναι στη διάθεση όλων των πολιτών, αλλά και των τουριστών κάθε κράτους, ώστε να ενήμεροι για τους κινδύνους που πιθανά θα αντιμετωπίσουν.   
 
Επίσης, αποφασίστηκε πως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όλα τα οχήματα άνω των 3.5 τόνων που τέθηκαν σε κυκλοφορία μετά το 1998, θα διαθέτουν ένα τρίτο καθρέφτη στο λεγόμενο «νεκρό σημείο». Εκεί δηλαδή όπου οι οδηγοί των οχημάτων του είδους δεν έχουν οπτική επαφή, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο στη ζώνη της Ε.Ε. να χάνουν τη ζωή τους 400 πεζοί, παρασυρόμενοι από φορτηγά.
 
Ακόμη, θα εισαχθούν κοινά πρότυπα ασφαλείας για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων σε κάθε χώρα, τα οποία θα λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη στη μελέτη-σχεδίαση κάθε οδικού έργου.
 
Τέλος, το ενιαίο σύστημα είσπραξης προστίμων κι ο εξοπλισμός όλων των αυτοκινήτων από τους κατασκευαστές τους με ειδικά φώτα ημέρας, είναι δύο από τις προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, που θα συζητηθούν στο άμεσο μέλλον.  
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ