top icon
Αγώνες

MotoGP: Με την εργοστασιακή υπογραφή της Ducati ο Fabio di Giannantonio για δύο ακόμη χρόνια στην ομάδα του Valentino Rossi

O Ιταλός αναβάτης θα οδηγεί για δύο ακόμα χρόνια την μοτοσικλέτα τελευταίων προδιαγραφών της Ducati με τα χρώματα της Pertamina Enduro VR46 Racing Team.

Ο Fabio di Giannantonio θα συνεχίζει να αγωνίζεται με τα χρώματα της Pertamina Enduro VR46 Racing Team για δύο επιπλέον χρόνια (2025 και 2026) όπως επισήμως ανακοινώθηκε σήμερα από τους ιθύνοντες της ομάδας του Valentino Rossi στο MotoGP.

Fabio di Giannantonio - MotoGP

Μάλιστα, ο 26χρονος Ιταλός θα έχει για πρώτη φορά απευθείας συμβόλαιο με την Ducati Corse οδηγώντας από του χρόνου για λογαριασμό της Pertamina Endurο VR46 Racing Team την πιο πρόσφατη εκδοχή (βλ. Desmosedici GP25) της ιταλικής μοτοσικλέτας.

Έτσι, ο Fabio di Giannantonio θα γίνει ο τέταρτος αναβάτης εν όψει 2025, μαζί με τους Francesco Bagnaia, Marc Marquez και Fermin Aldeguer, με εργοστασιακό συμβόλαιο με την ομάδα από το Borgo Panigale.

Για το 2025, η Ducati θα είναι η μόνη εταιρεία με τρεις, αντί για τέσσερις, μοτοσικλέτες τελευταίων προδιαγραφών.

Όπως έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται, στο πλευρό του Fabio di Giannantonio θα βρίσκεται το 2025 ο Franco Morbidelli, ο οποίος φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της Prima Pramac Racing που από του χρόνου… αυτομολεί στις τάξεις της Yamaha.

O προερχόμενος από την Moto2 Fermin Aldeguer αναμένεται να κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο MotoGP το 2025 με τα χρώματα της Gresini Racing, δίπλα στον Alex Marquez.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε τον Fabio Di Giannantonio ανάμεσα στους αναβάτες της Ducati για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο Diggia έδειχνε πάντα μεγάλη εμπιστοσύνη στο project μας και η αφοσίωση και το ταλέντο του τον οδήγησαν να αναπτύσσεται σταθερά στο MotoGP. Είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με την VR46 Racing Team και έχοντας στη διάθεσή του την επίσημη Desmosedici, θα έχει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Καλωσόρισες επίσημα στην οικογένεια της Ducati, Fabio!», δήλωσε ο επικεφαλής της Ducati Corse, Gigi Dall’Igna.

Fabio di Giannantonio - MotoGP

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ