top icon
Αγώνες

F1 – Ο Helmut Marko ενισχύει τις φήμες για το μέλλον του Sainz

Ο σύμβουλος της Red Bull Helmut Marko ανέφερε ότι ο Carlos Sainz έχει «ρήτρα» διαφυγής στο νέο του συμβόλαιο με τη Williams, που θα του επέτρεπε να φύγει με βάση μια προσφορά «μεγάλης ομάδας».

Το μέλλον του Sainz τέθηκε εν αμφιβόλω στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν η Ferrari εξέπληξε τους πάντες στην Formula 1 ανακοινώνοντας ότι ο Lewis Hamilton θα ενταχθεί στη Scuderia την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αφήνοντας τον Ισπανό οδηγό στο περιθώριο. Στη συνέχεια, ο Sainz πέρασε τους επόμενους μήνες εξετάζοντας τις επιλογές του, καθώς είχε προσφορές από τη Williams, τη Stake/Audi και την Alpine. Άφησε πολλούς άλλους οδηγούς να περιμένουν την απόφασή του, από την οποία άλλωστε εξαρτιόταν και η δική τους στάση. Μετά το πρόσφατο Grand Prix του Βελγίου η απόφασή του ανακοινώθηκε επίσημα, καθώς η Williams επιβεβαίωσε ότι ο Carlos Sainz υπέγραψε συμβόλαιο για «το 2025, το 2026 και μετά».

Σχεδόν αμέσως, εμφανίστηκαν φήμες για ρήτρες εξόδου από τη συμφωνία. Αυτό ώθησε τον επικεφαλής της Williams Racing James Vowles να προβεί σε μια διάψευση. «Υπάρχουν μόνο δέκα άνθρωποι στον κόσμο που γνωρίζουν τι προβλέπει το συμβόλαιο. Ο Carlos και εγώ ξέρουμε τι υπάρχει μέσα σε αυτό. Ο,τιδήποτε έχετε διαβάσει στο Διαδίκτυο είναι εικασίες και αυτό είναι όλο», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο σύμβουλος της Red Bull Helmut Marko, διέψευσε επίσης τη φήμη ότι η αυστριακή ομάδα επέλεξε να διατηρήσει τον Sergio Perez μόνο λόγω των απαιτήσεων της ιδιοκτήτριας εταιρείας της Formula 1, Liberty Media.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ