top icon
Κόσμος

Τα ρομπότ πέρασαν τα τεστ στο εργοστάσιο της BMW

Η δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε ανθρωποειδή ρομπότ στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, στέφθηκε από επιτυχία.

Η πιο πρόσφατη και εξελιγμένη μορφή ανθρωποειδών ρομπότ Figure 02 της εταιρείας Figure, με έδρα την Καλιφόρνια, πραγματοποίησαν δοκιμή στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg. Τεστ το οποίο έγινε σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, όπως ανακοίνωσε και η BMW.

BMW Robot Figure 02 Spartanburg

Μια κίνηση την οποία κάνει για πρώτη φορά η BMW, αναζητώντας αν η χρήση ανθρωποειδών ρομπότ στην παραγωγή, μπορεί να είναι αποδοτική. Έτσι, πραγματοποίησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με διάρκεια αρκετών εβδομάδων στο εργοστάσιο Spartanburg, με «πρωταγωνιστή» το πιο πρόσφατο δημιούργημα της Figure, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στην κατασκευή ανθρωποειδών ρομπότ.

BMW Robot Figure 02 Spartanburg

Το Figure 02 εισήγαγε με επιτυχία μεταλλικά τμήματα σε συγκεκριμένα εξαρτήματα, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογούνταν για τη δημιουργία του πλαισίου των οχημάτων. Αυτό δεν είναι μια απλή υπόθεση, όσο μπορεί να ακούγεται, καθώς το ρομπότ πρέπει να επιδεικνύει ιδιαίτερη δεξιότητα, προκειμένου να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο.

Ένας από τους στόχους είναι η βελτίωση των συνθηκών των εργαζομένων, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο θα απαλλαγούν από εργασίες που απαιτούν έντονο κόπο και μεγάλη ενέργεια. Μαζί με την Figure, το BMW Group δοκιμάζει και αξιολογεί επί του παρόντος τον τρόπο με τον οποίο τα ανθρωποειδή ρομπότ μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια στην παραγωγή αυτοκινήτων. Δείτε πιο κάτω στο βίντεο τη δοκιμαστική λειτουργία στο τμήμα αμαξωμάτων στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg.

Το BMW iFactory αποτελεί το μεγάλο όραμα του BMW Group για την παραγωγή του μέλλοντος. Η γερμανική εταιρεία αναζητά νέες τεχνολογίες που θα βοηθήσουν στην εκπλήρωση του στόχου αυτού.  Η αποδοτικότητα, η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα είναι κομβικής σημασίας για την υλοποίηση αυτού του οράματος.

BMW Robot Figure 02 Spartanburg

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας, το BMW Group απέκτησε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται προκειμένου να είναι δυνατή η ενσωμάτωση των λεγόμενων ρομπότ πολλαπλών χρήσεων σε ένα υπάρχον σύστημα παραγωγής.

BMW Robot Figure 02 Spartanburg

Σε αυτές περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο τα ανθρωποειδή ρομπότ επικοινωνούν με το σύστημα σε πραγματικές συνθήκες. Μετά την πρώτη χρήση στην παραγωγή αυτοκινήτων, οι ειδικοί του BMW Group και της Figure συνεργάζονται για να προετοιμάσουν το Figure για μελλοντικές εφαρμογές στην παραγωγή και συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα ρομπότ, με βάση τα ευρήματα.

BMW Robot Figure 02 Spartanburg

Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν ρομπότ Figure AI στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg και δεν έχει καθοριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή ρομπότ της Figure στη μονάδα. Το BMW Group θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Figure όσον αφορά τις δυνατότητες καταγραφής δεδομένων και εκπαίδευσης για τα ρομπότ Figure 02.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • BMW Robot Figure 02 Spartanburg
  • BMW Robot Figure 02 Spartanburg
  • BMW Robot Figure 02 Spartanburg
  • BMW Robot Figure 02 Spartanburg
  • BMW Robot Figure 02 Spartanburg
  • BMW Robot Figure 02 Spartanburg
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ