top icon
Αγώνες

H ώρα των Πρωταθλητών!

Στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η ετήσια απονομή των τιτλούχων για τους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ για το 2016, κλείνοντας το κεφάλαιο της χρονιάς που πέρασε.

Οι κόποι και οι προσπάθειες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό επιβραβεύονται στο τέλος κάθε αγώνα, είτε στη ράμπα του τερματισμού, είτε με το πέσιμο της καρό σημαίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, όσοι διακρίθηκαν και ξεχώρισαν στη διάρκεια μίας χρονιάς έχουν την τιμητική τους στην εκδήλωση της απονομής των κατόχων που διοργανώνει η Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Φέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια εξάλλου, η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο του αμφιθεάτρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Με τους αγωνιζόμενους στους αγώνες αυτοκινήτου και καρτ να δίνουν το παρών, ο χώρος γέμισε ασφυκτικά από κόσμο που σε εορταστική ατμόσφαιρα απένειμε τα εύσημα σε όσους ξεχώρισαν το 2016.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ, ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αποτιμώντας φόρο τιμής σε όσους ανθρώπους του χώρου έφυγαν από κοντά μας τη χρονιά που πέρασε, τηρώντας ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε, στα θετικά μηνύματα που υπάρχουν, αλλά και στην ομοφωνία που υπάρχει αυτή τη στιγμή στις τάξεις της Ομοσπονδίας, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να συμπληρώσει ότι όσοι προσπάθησαν να βάλλουν κατά της ΟΜΑΕ δεν είδαν τις προσπάθειες τους να ευδοκιμούν. Τέλος, έχοντας ευχηθεί καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους, αλλά και συμπλήρωσε πως με τύχη, ομοψυχία και καλή πίστη το σπορ μπορεί να κάνει βήματα μπροστά. Κάτι που αφορά όλους όσους ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, που με την αρωγή τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην βελτίωση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και της παιδείας γύρω από το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, τιμήθηκαν μία σειρά από φορείς, όπως το Αστυνομικό, αλλά και Πυροσβεστικό Σώμα και οι Δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Παράλληλα, άνθρωποι και εταιρίες που έχουν στηρίξει το χώρο, όπως ο Πρωταθλητής Αναβάσεων, πρόεδρος του ΣΟΑΑ, και ιδρυτής της Seajets Μάριος Ηλιόπουλος, αλλά και η εταιρία πετρελαιοειδών ΕΚΟ τιμήθηκαν για τη προσφορά τους στο χώρο. Ξεχωριστές διακρίσεις υπήρχαν τόσο για τον οδηγό ντριφτ Παναγιώτη Γρηγορίου, τον Έλληνα σχεδιαστή Δημήτρη Χατζηκακίδη, την ομάδα Formula Student, την Εθνική Ελλάδος που έλαβε μέρος στον αγώνα των Πρωταθλητών Αναβάσεων στην Τσεχία, αλλά και τους Κώστα Λεώνη και Τάκη Καϊτατζή για τις ανιδιοτελείς προσπάθειες τους για την ανάπτυξη του καρτ.

Στη συνέχεια, την παράσταση έκλεψαν οι πρωταγωνιστές της χρονιάς που έκλεισε, με τα “πιτσιρίκια” του καρτ να ανεβαίνουν αρχικά στο βάθρο παραλαμβάνοντας τα τρόπαια τους, για να περάσει στη συνέχεια η σκυτάλη στους Πρωταθλητές και τιτλούχους των αγώνων αυτοκινήτου. Και κάπως έτσι, μέσα σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα, το κεφάλαιο των Ελληνικών Αγώνων για το 2016 έκλεισε, και πλέον όλοι είναι συγκεντρωμένοι για τη νέα χρονιά που έχει ξεκινήσει, η οποία μάλιστα είναι πολλά υποσχόμενη! Καλή αγωνιστική χρονιά._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ