top icon
Κόσμος

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Συνεχίζουν να χωλαίνουν οι πωλήσεις στη Γερμανία

Για έναν ακόμα μήνα οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης εμφανίζουν αρνητικό πρόσημο σε σχέση με τα περσινά επίπεδα. Και υπάρχει λόγος.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στη Γερμανία μειώθηκαν τον Ιούλιο, επεκτείνοντας το αρνητικό κλίμα από τότε που τα κρατικά κίνητρα έπαψαν να ισχύουν στα τέλη του περασμένου έτους.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες εγγραφές ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία μειώθηκαν τον μήνα που πέρασε κατά 37% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023 στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης φτάνοντας σε απόλυτα νούμερα τα 30.762 οχήματα, δήλωσε η ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών της Γερμανίας.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση για τα εν λόγω οχήματα από τον Δεκέμβριο, όταν η γερμανική κυβέρνηση ξαφνικά κατάργησε τις επιδοτήσεις για τα EV.

Η επιβράδυνση του ρυθμού ανόδου των πωλήσεων σε περιοχές της Ευρώπης στις οποίες καταργούνται τα κρατικά κίνητρα, αν μη τι άλλο, κλονίζει τα σχέδια παραγωγής μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

EV Chargers

Οι ευκατάστατοι αγοραστές με οικολογική συνείδηση ​​συνεχίζουν να δείχνουν ενδιαφέρον για τα EV αν και η έλλειψη προσιτών μοντέλων αφήνει ολοένα και πιο αδιάφορο το ευρύ καταναλωτικό κοινό της Ευρώπης.

Το μερίδιο των πωλήσεων EV στη Γερμανία τον Ιούλιο μειώθηκε σε κάτι λιγότερο από 13% έναντι 20% ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι νέες εγγραφές EV στη Σουηδία, μια αγορά που πρωτοστατεί στο συγκεκριμένο είδος οχημάτων, μειώθηκαν επίσης τον Ιούλιο κατά 15% τον μήνα σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Mobility Sweden. Οι πωλήσεις δε ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελβετία μειώθηκαν κατά 19%.

Η επιβράδυνση στην αύξηση της δημοτικότητας των EV αφήνει εκτεθειμένη την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία η οποία έχει προχωρήσει σε επενδύσεις δισεκατομμυρίων προκειμένου να αναπτύξει την «ηλεκτρική τεχνολογία».

Ford Explorer

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ