top icon
Κατασκευαστές

Επίσκεψη στο μουσείο της Mercedes-Benz

Βρεθήκαμε στο Μουσείο της Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, κάτι το οποίο σας προτείνουμε να κάνετε, με την πρώτη ευκαιρία όταν βρεθείτε στην πόλη. Δείτε τις φωτογραφίες!

Μία βόλτα στο «Mercedes-Benz Museum», σε αυτό το κομψοτέχνημα αρχιτεκτονικής με το ωραίο concept παρουσίασης, που ξεκινά με το ανέβασμα με τον εσωτερικό ανελκυστήρα έως τα 34 μέτρα και συνεχίζεται μέσα από μια κατάβαση-ιστορική αναδρομή (από το 1886), μαθαίνοντας όχι μόνο την απίστευτη ιστορία του «αστεριού» της αυτοκίνησης, αλλά και της ανθρωπότητας, με αποτέλεσμα τα περισσότερα από 1.500 εκθέματα να σε εντυπωσιάζουν ακόμα κι αν δεν είσαι φαν των τετράτροχων (και όχι μόνο) θησαυρών της Mercedes που εκτίθενται εκεί.

Mercedes Museum

Στους εκθεσιακούς χώρους του «αστεριού» της Στουτγάρδης ο επισκέπτης θα δει όλη την ιστορία της Αυτοκίνησης να ξετυλίγεται μπροστά του. Θα αντικρύσει σε περίοπτη θέση και με ιδιαίτερο φωτισμό το πρώτο αυτοκίνητο της μηχανολογικής ιστορίας, που δεν απέχει πολύ από το μέρος που κατασκευάστηκε, αφού το εργαστήριο του Karl Benz διατηρείται αυτούσιο στον φυσικό του χώρο.

Mercedes Museum

Ο φίλος των τεσσάρων τροχών θα δει, επίσης σε περίοπτη θέση και με τον δικό του φωτισμό το αυτοκίνητο που για πρώτη φορά αποκλήθηκε «Mercedes» το μακρινό 1902, παίρνοντας το όνομα της κόρης του Αυστριακού συνεργάτη της εταιρείας που το παρήγγειλε, σύμφωνα με αίτημα του ιδίου (το 1926 ως επίσημη ονομασία του εργοστασίου της Στουτγάρδης καθιερώθηκε το «Mercedes-Benz»).

Mercedes Museum

To δέος για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού έρχεται όταν βλέπουν σε παράταξη τα μονοθέσια, με τα οποία αγωνίστηκε και πρωταγωνίστησε η Mercedes στα Grand Prix της δεκαετίας του ’30 (από αυτά προήλθε και η ονομασία «ασημένια βέλη») και στα πρώτα χρόνια της Formula 1 τη δεκαετία του ’50, με τις περίφημες W196.

Mercedes Museum

Ξεχωριστές και επιβλητικές παρουσίες στο χώρο οι δύο Mercedes SSK, στο κόκκινο και στο λευκό χρώμα, με τα οποία συνδέθηκαν διαχρονικά.

Mercedes Museum

Οι πειραματικές C-111 (αρχαιότερη η κάτω αριστερά) και το ηλιακό αυτοκίνητο της Mercedes-Benz

Η εμβληματική 300 SLR

H αριστουργηματική Mercedes-Benz 300 SLR

Εμπειρία ζωής λοιπόν η επίσκεψή μας στο Μουσείο της Mercedes-Benz, το οποίο είναι ανοιχτό Τρίτη (κλειστό κάθε Δευτέρα) με Κυριακή από τις 09:00 έως τις 18:00, με το γραφείο εισιτηρίων να κλείνει στις 17:00. Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: mercedes-benz.com/museum, τηλ.: +497.1117.30000, email: [email protected].

Mercedes-Benz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ