top icon
Κόσμος

H Total Energies αναπτύσσει φορτιστές υψηλής ισχύος

Η Total Energies και η εταιρεία-ηγέτης της καθαρής ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία ίδρυσαν την «Source», η οποία θα αναπτύξει έως και 3.000 σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος σε όλους τους κόμβους.

Η Total Energies λειτουργεί ήδη περισσότερα από 64.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως, περιλαμβανομένων 2.600 στο Λονδίνο, ενώ στοχεύει να αναπτύξει πάνω από 1.000 σημεία φόρτισης υψηλής ισχύος στην Ευρώπη ως το 2028. Η SSE (Scottish and Southern Energy) παράγει και διανέμει ηλεκτρική ενέργεια και διαθέτει σημαντική δραστηριότητα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων χερσαίων και υπεράκτιων αιολικών πάρκων, υδροηλεκτρικών και ηλιακών σταθμών. Η δέσμευση της νέας κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030 οδηγεί τη ζήτηση για υποδομές υπερταχείας φόρτισης από οδηγούς και στόλους ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με την Source, ενώ η ιρλανδική κυβέρνηση στοχεύει σε ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της Ιρλανδίας έως το 2030.

SSE Source

Η Source δήλωσε ότι οι κόμβοι φόρτισης θα βρίσκονται σε προνομιακές τοποθεσίες εντός και γύρω από αστικές περιοχές και επιβεβαίωσε ότι αρκετοί κόμβοι βρίσκονται ήδη υπό κατασκευή. Τον περασμένο μήνα στη Σκωτία, η SSE εγκαινίασε έναν σταθμό φόρτισης με 24 θέσεις, συμπεριλαμβανομένων οκτώ φορτιστών 360KW, ικανών να παρέχουν εμβέλεια έως και 100km (60 μίλια) σε μόλις τρία λεπτά, αλλά και 16 θέσεων με μονάδες φόρτισης 150 kw.

SSE car

Η SSE, με 13.000 εργαζόμενους, είναι ο πρωταθλητής της καθαρής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Κατασκευάζει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο, δημιουργεί 1.000 νέες θέσεις εργασίας και αναπτύσσει αρκετά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να τροφοδοτήσει 2 στα 3 σπίτια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υποδομές αυτής της κλίμακας θα δώσουν στην «Source» μερίδιο αγοράς 20%, με την Total Energies και την SSE να παρέχουν ανανεώσιμη ενέργεια στους φορτιστές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ