top icon
Αγώνες

F1: Ανακατατάξεις στη Ferrari

H Ferrari ανακοίνωσε αλλαγές στο τεχνικό της τμήμα, ως αντίδραση στο λάθος του Αμπού Ντάμπι και θα αντικαταστήσει τον επικεφαλής μηχανολογίας πίστας, Chris Dyer, με τον Pat Fry.

H Ferrari ανακοίνωσε αλλαγές που θα εφαρμόσει στο τεχνικό της τμήμα, ως αντίδραση στο στρατηγικό λάθος του Αμπού Ντάμπι που της κόστισε τον τίτλο. Η ιταλική ομάδα θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος επικεφαλής μηχανολογίας πίστας, Chris Dyer, o οποίος λέγεται ότι ευθύνεται για την κρίσιμη απόφαση. Τη θέση του θα πάρει ο, ορμώμενος από την McLaren, Pat Fry. Επίσης, η Ferrari επιβεβαίωσε επίσημα την πρόσληψη του Neil Martin (από τη Red Bull), ως επικεφαλής έρευνας λειτουργιών.
 
Ο Αυστραλός Chris Dyer (42 ετών) εργάζεται στη Ferrari από το 2003. Αποτέλεσε τον αρχιμηχανικό του Michael Schumacher από το 2003 και συνέχισε στον ίδιο ρόλο με τον Kimi Raikkonen έως και το 2008. Από το 2009 ήταν επικεφαλής μηχανολογίας πίστας της Scuderia. Η καινούργια θέση του Dyer μέσα στη Ferrari θα καθοριστεί εντός των επόμενων ημερών. Η ιστορία δείχνει ότι ο Αυστραλός μάλλον θα μεταφερθεί σε ρόλο που θα τον βλέπει να εργάζεται στο εργοστάσιο του Maranello, χωρίς να ταξιδεύει πλέον στους αγώνες. Το ίδιο είχε γίνει πριν από δυο χρόνια με τον προκάτοχο της θέσης του Dyer, Luca Baldisserri, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari.
 
To ρόλο του Chris Dyer στο pit wall θα αναλάβει ο 46χρονος Βρετανός Pat Fry, ο οποίος μετέβη αυτό το καλοκαίρι στο Maranello, από τη McLaren.
 

Chris Dyer
 
Eπιπλέον, η Ferrari ανακοίνωσε και επίσημα την πρόσληψη του 38χρονου Βρετανού Neil Martin, o οποίος εργαζόταν στη McLaren από το 1996 έως και το 2006, πριν μεταβεί στη Red Bull, στην οποία παρέμεινε έως πέρυσι. Ο Martin έχει σπουδάσει μαθηματικά στην επιστήμη των υπολογιστών με Master στη έρευνα λειτουργιών. Όταν έχοντας μόλις αποφοιτήσει έγραψε ένα πρόγραμμα το οποίο αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να βρει εφαρμογή στη Formula 1, το έδειξε στον Martin Whitmarsh (διευθυντή της McLaren), ο οποίος εντυπωσιάστηκε τόσο από τη δουλειά του που τον προσέλαβε επιτόπου. Έπειτα από μια δεκαετία στη McLaren, ο Martin έγινε επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών λειτουργιών της Red Bull για τα τρία τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τη Ferrari, ο Martin είχε προσληφθεί πριν το φιάσκο του Αμπού Ντάμπι.
 
Ο ρόλος του Martin δε θα αφορά τις στρατηγικές του αγώνα. Ο Βρετανός θα επικεντρωθεί στη στρατηγική επίβλεψη της ομάδας, ψάχνοντας τρόπους να βελτιώσει τις λειτουργίες της, σε διάφορους τομείς. Ο Martin, που θα αναφέρεται απευθείας στον τεχνικό διευθυντή του Maranello, Aldo Costa, θα αναλάβει μερικά από τα καθήκοντα του Pat Fry, με τον οποίο συνεργάζονταν στη McLaren. O Fry θα επικεντρωθεί τώρα στα τεκταινόμενα στην πίστα, αναλαμβάνοντας έναν από τους πιο βαρυσήμαντους ρόλους στην ομάδα. Σε αυτό τον τομέα, η Ferrari δεν έχει καταφέρει να βρει επάξιο αντικαταστάτη του Ross Brawn από το 2006.
Φ.Λ.
[email protected]
 

Neil Martin

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ