top icon
Αγώνες

F1: Ο Narain Karthikeyan στην HRT

O Ινδός Narain Karthikeyan θα κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 έπειτα από 6 χρόνια, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της HRT, όπως δήλωσε στον ινδικό Τύπο και στο Twitter του.

O Ινδός Narain Karthikeyan θα κάνει την επιστροφή του στη Formula 1 έπειτα από 6 χρόνια, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα της HRT. O Karthikeyan ανήγγειλε το γεγονός μέσω του ινδικού Τύπου καθώς και της προσωπικής του σελίδας Twitter και η HRT αναμένεται να το επιβεβαιώσει επίσημα το πρωί της Παρασκευής, 7/1. Η επιστροφή του Karthikeyan στη Formula 1 συμπίπτει με τη σεζόν που θα διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix Ινδίας στην ιστορία του σπορ. Ο Karthikeyan χαρακτήρισε το γεγονός ότι θα αγωνιστεί μπροστά στους συμπατριώτες του ως όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα.
 
Ο Karthikeyan, που θα γίνει 34 χρονών σε δυο εβδομάδες, ήταν ο πρώτος Ινδός οδηγός της Formula 1, διεξάγοντας τη σεζόν του 2005 με την ομάδα της Jordan, με την οικονομική υποστήριξη του προσωπικού του σπόνσορα της αυτοκινητοβιομηχανίας της πατρίδας του, Tata. Είχε σημειώσει 5 βαθμούς, τερματίζοντας 4ος στο GP των ΗΠΑ, όπου συμμετείχαν μονάχα τα 6 μονοθέσια του grid που χρησιμοποιούσαν ελαστικά Bridgestone (Ferrari, Jordan και Minardi). Tότε, η Jordan είχε ήδη αγοραστεί από το Ρώσο επιχειρηματία Alex Shnaider, ο οποίος είχε τοποθετήσει τον νυν διευθυντή της HRT Colin Kolles στη διοίκηση της ομάδας του Silverstone.  
 
To 2006 ο Karthikeyan έγινε o δεύτερος δοκιμαστής της Williams, θέση την οποία διατήρησε και το 2007. Παράλληλα, συμμετείχε στο A1GP με την εθνική Ινδίας (μέχρι το 2008) και το 2009 συμμετείχε στο Le Mans Series (και φυσικά τις 24 Ώρες του Le Mans) με την ομάδα του Colin Kolles (που χρησιμοποιούσε πρωτότυπα της Audi). Πέρυσι, συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Superleague Formula με την PSV Eindhoven, κατακτώντας μια νίκη, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στο πρωτάθλημα φορτηγών του NASCAR.
 
Ο Karthikeyan δήλωσε στους The Times Of India για τη συμφωνία του με την HRT και την επιστροφή του στη Formula 1: «To προετοιμάζαμε για λίγο καιρό και είμαι πανευτυχής που θα αγωνίζομαι στη Formula 1 το 2011. Πάντοτε έλεγα ότι δεν έχω παραιτηθεί από την επιθυμία μου να επιστρέψω στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είμαι πεπεισμένος ότι έχω την ταχύτητα, τη φυσική κατάσταση και τη θέληση να πετύχω στη Formula 1. Eίμαι εξαιρετικά ευγνώμων στο Tata Group, χωρίς του οποίου τη σταθερή υποστήριξη, αυτή η επιστροφή δε θα ήταν εφικτή. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για την HRT και να συνεργαστώ ξανά με τον δρ. Colin Kolles. Έχουμε μια μακροχρόνια και άψογη εργασιακή σχέση μεταξύ μας».
 
Όπως αποκαλύπτουν οι δηλώσεις του Karthikeyan, η Tata χρηματοδότησε την επιστροφή του στη Formula 1. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η HRT ζήτησε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ το cockpit της. H ισπανική ομάδα θα ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης το Φεβρουάριο με το περυσινό της μονοθέσιο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ