top icon
Αγώνες/Διοργανώσεις

27o Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα» στις 19 και 20 Οκτωβρίου

Οι «24 Ώρες Ελλάδα» διεξάγονται για 27η φορά στις 19 και 20 Οκτωβρίου με αφετηρία και τερματισμό στη Χαλκίδα, περνώντας και από όλες τις θρυλικές διαδρομές των Κενταύρων.

Οι «24 Ώρες Ελλάδα» με διοργανωτή τον ΣΙΣΑ θα εκκινήσουν στις 11 το πρωί της 19ης Οκτωβρίου από την Χαλκίδα και θα τερματίσουν στην ίδια πόλη, 24 ώρες μετά. Η ανασυγκρότηση θα γίνει στον Βόλο. Το ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα» απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένα πληρώματα ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μία 24ωρη περιπέτεια σε θρυλικές διαδρομές της χώρας μας. Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & επιλεγμένα «youngtimer» 20-29 ετών. Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι όμως απαραίτητο να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια και οδική βοήθεια.

Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα υπάρχουν 2 μονόωρες στάσεις καθώς και μία 3ωρη ανασυγκρότηση. Η ζητούμενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται περίπου στα 800 χιλιόμετρα. Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους. Οι συμμετέχοντες αγωνίζονται σε 20 περίπου επιλεγμένες ειδικές διαδρομές, με 70 έως 80 χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα. Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απατούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης. Αρκούν ένα καλό οδόμετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόμετρα. Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα.

H ιστορία του «24 Ώρες Ελλάδα»

24 Ώρες Ελλάδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ