top icon
Πωλήσεις

Ρεκόρ πωλήσεων η Lamborghini – Λεφτά υπάρχουν

Μια εξαιρετική περίοδος για την Lamborghini, η οποία σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με τις Urus PHEV και Revuelto να σέρνουν το χορό.

Τους πρώτους έξι μήνες του 2024 η Lamborghini αύξησε τα νούμερα των πωλήσεών της, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, που αφορά τόσο τις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων, όσο και τα έσοδα και τα λειτουργικά κέρδη.

Lamborghini sales 2024

Η εμπορική επιτυχία της ιταλικής εταιρείας αποδίδεται στην εξαιρετική πορεία που έκαναν τα μοντέλα της Revuelto, Urus και Huracan, που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Sant’Agata Bolognese.

Lamborghini sales 2024

Πιο αναλυτικά στο πρώτο μισό του έτους έχουν παραδοθεί 5.558 αυτοκίνητα, με τα έσοδα να είναι 1,621 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι αύξηση της τάξης του 14,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους. Παράλληλα τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκε στο ποσό ρεκόρ των 458 εκατ. ευρώ.

Lamborghini Stephan Winkelmann 2024

Ο Stephan Winkelmann, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Automobili Lamborghini τόνισε σχετικά: «Η εταιρεία σημείωσε μια εξαιρετική πορεία. Είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που πετύχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η φάση που διανύουμε είναι κρίσιμη, καθώς έχουμε κάνει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην ιστορία μας, έχοντας ως στόχο τη διεύρυνση της γκάμας μας. Απαιτούνται πόροι, αλλά αυτό είναι που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε τη θέση μας στο χώρο των πολυτελών supercar».

Σχετικά με την κατανομή των πωλήσεων της Lamborghini ανά περιοχή που αφορά τις, Ευρώπη – Μέση Ανατολή – Αφρική (EMEA), Αμερική (America), αλλά και Ασία – Ωκεανία (APAC), οι ταξινομήσεις ήταν 2.498, 1.849 και 1.211 αυτοκίνητα, αντίστοιχα.

Στις επιμέρους αγορές οι ΗΠΑ με 1.621 αυτοκίνητα έχει την πρώτη θέση, με τη Γερμανία να ακολουθεί με 595 αυτοκίνητα. Στην τρίτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 514 οχήματα και ακολουθεί η Ιαπωνία με 354 αυτοκίνητα.

Lamborghini sales 2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Lamborghini sales 2024
  • Lamborghini sales 2024
  • Lamborghini sales 2024
  • Lamborghini sales 2024
  • Lamborghini Stephan Winkelmann 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ