top icon
Αγώνες

Αυτός είναι ο αγώνας του ERC που φιλοδοξεί να ενταχθεί στο καλεντάρι του WRC

Πολλαπλασιάζονται οι «μνηστήρες» που επιθυμούν την αναβάθμισή τους στο WRC.

Το Rally di Roma Capitale έχει βάλει στόχο να ενταχθεί στο WRC στο εγγύς μάλιστα μέλλον, με τους διοργανωτές του να έχουν βάλει ήδη πλώρη προκειμένου να αναβαθμίσουν την παρουσία του αγώνα τους.

Το ασφάλτινο ράλλυ -που έχει ως επίκεντρο στην πρωτεύουσα της χώρας- δηλώνει σταθερά «παρών» στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ από το 2017. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, το Rally di Roma Capitale θέλει να ακολουθήσει τα βήματα της Λετονίας που φέτος κατάφερε να «περάσει» από το ERC στο WRC – κάτι αντίστοιχο με αυτό έχει ήδη επιτύχει το Rally Islas Canarias το οποίο θα δούμε στο καλεντάρι του WRC το 2025.

«Εργαζόμαστε για αυτό [για να μπούμε στο WRC] και για αυτό θα μιλήσουμε με τη FIA και τον promoter του WRC και την ιταλική ομοσπονδία. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα προσπαθήσουμε ξανά», δήλωσε o Max Redina, πρώην οδηγός αγώνων και επικεφαλής των διοργανωτών του Rally di Roma Capitale.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το 2026 φαντάζει ως η πλέον ρεαλιστική χρονιά προκειμένου ο αγώνας να εξασφαλίσει μια θέση WRC, δεδομένου ότι η Σαρδηνία έχει ήδη σύμβαση για να φιλοξενήσει τον ιταλικό αγώνα για το 2025.

Ένας από τους άσσους που φαίνεται να έχουν στο μανίκι τους οι διοργανωτές του Rally di Roma Capitale είναι η υπερ-ειδική διαδρομή, η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια του ERC γύρω από το εμβληματικό Κολοσσαίο της Ρώμης.

«Το μόνο πράγμα που κανείς δεν μπορεί να αντιγράψει είναι η ειδική στο Κολοσσαίο, οπότε αν το εγχείρημά μας γίνει πραγματικότητα, θα είναι μέρος του παιχνιδιού. Ίσως με μια μεγαλύτερη σε μήκος ειδική που θα διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά», πρόσθεσε ο Max Redina.

WRC

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ