top icon
Επικαιρότητα

Το νέο VW Race Touareg 3

Τη νέα, βελτιωμένη, πιο οικονομική σε κατανάλωση, αλλά και ακόμα πιο αποδοτική στο σύνολο της πολεμική μηχανή, που βασίζεται στο γνωστό μας Touareg και προορίζεται για το διάσημο πλέον αγώνα αντοχής του Dakar, αποκάλυψε η VW.

Το νέα, βελτιωμένη, πιο οικονομική σε κατανάλωση καυσίμου, αλλά και ακόμα πιο αποδοτική στο σύνολο της πολεμική μηχανή, που βασίζεται στο γνωστό μας Touareg και προορίζεται για το διάσημο πλέον αγώνα αντοχής του Dakar, αποκάλυψε η VW. 
 
Η τρίτη γενιά του αγωνιστικού Touareg (σ.σ.: θυμίζουμε πως η προηγούμενη γενιά του μοντέλου κυριάρχησε τόσο το 2009, όσο και το 2010, στο Dakar Rally) ξεχωρίζει κυρίως για τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις στις εξωτερικές του επιφάνειες, κίνηση που βελτίωσε αφενός την αεροδυναμική συμπεριφορά του στις υψηλές ταχύτητες, αφετέρου την ψύξη που παρέχεται στον κινητήρα αλλά και στα υπόλοιπα –ζωτικής σημασίας- μηχανικά του μέρη. Η όλη αναβάθμιση είχε αντίκτυπο και στον τομέα της αισθητικής, με τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, την τροποποιημένη μάσκα και τους νέους τροχούς να ξεχωρίζουν με την πρώτη κιόλας ματιά.
 
Κάτω από το εξωτερικό… περίβλημα του Touareg 3, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, φιλοξενείται ο γνωστός 2.5 TDI κινητήρας της VW, ο οποίος εξακολουθεί να αποδίδει 300 ίππους και 600 Nm ροπής όντας πλέον, χάρη στις βελτιώσεις των μηχανικών της εταιρείας, περισσότερο οικονομικός σε σχέση με το παρελθόν. Συνεργάζεται δε με ένα 5τάχυτο σειριακού τύπου κιβώτιο ταχυτήτων της ZF (και βέβαια με τρία μπλοκέ διαφορικά) εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 6,1 δλ. και τελική ταχύτητα της τάξης των 190 χλμ./ώρα. Αξίζει να προσθέσουμε κλείνοντας πως η τρίτη γενιά του μοντέλου έχει ήδη υποβληθεί για λογαριασμό της σε εξαντλητικές δοκιμές, συνολικού μήκους 10.000 χλμ.. ούτως ώστε να είναι έτοιμο να πρωταγωνιστίσει ξανά στο επερχόμενο το 2011 Rally Dakar. _Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ