top icon
Αγώνες

Στο ΑΝΤ1+ στις 27 και 28 Ιουλίου η μίνι σειρά ντοκυμαντέρ «70 χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις»

Εβδομήντα χρόνια ιστορίας στη διεθνή αθλητική σκηνή παρουσιάζονται σε μια μίνι σειρά ντοκυμαντέρ που θα προβληθεί στο κανάλι Formula 1 του ΑΝΤ1+ το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Μέσα από τη μίνι σειρά ντοκυμαντέρ «70 Χρόνια Ράλλυ Ακρόπολις» ξεδιπλώνεται η πορεία, η εξέλιξη και η καθιέρωση του Ράλλυ Ακρόπολις στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων, γεμάτo ιστορία, ταχύτητα, σκόνη και όμορφες συναντήσεις ανθρώπων και αυτοκινήτων. Τα τέσσερα επεισόδια επιχειρούν μια εις βάθος προσέγγιση αρχικά της Ιστορίας του αγώνα, με τη συνέχεια να δίνεται στην οπτική με την οποία τον βλέπουν οι Διοργανωτές, οι Αγωνιζόμενοι και οι Θεατές. Όλοι τους, «ντύνουν» ιστορικά και σύγχρονα πλάνα με τις δικές τους μαρτυρίες ή εμπειρίες. Το αποτέλεσμα είναι συναρπαστικό και θεαματικό, αντάξιο του Ράλλυ Ακρόπολις. Τα γυρίσματα βασίστηκαν κατά μεγάλο μέρος στο ανθρώπινο στοιχείο και στο ρεαλισμό των στιγμών που βιώνει κανείς στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο κορμός κάθε επεισοδίου απαρτίζεται άλλοτε από μια παρέα θεατών, από ανθρώπους της διοργάνωσης, όπως και από σπουδαίους Έλληνες και ξένους αγωνιζόμενους οι οποίοι έγραψαν ή και εξακολουθούν να γράφουν τη δική τους ιστορία παράλληλα με την 70χρονη πορεία του αγώνα.

Acropolis 70

Το επεισόδιο «Η Ιστορία» αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία αυτής της σειράς. Εδώ ζωντανεύει η πορεία των 70 χρόνων του αγώνα μέσα από πλάνα αρχείου, αφηγήσεις ιστορικών στελεχών, Ελλήνων και ξένων οδηγών και συνοδηγών, χορηγών και πολιτειακών παραγόντων. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην επαναφορά του αγώνα στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2021, έπειτα από 8 χρόνια απουσίας.

Στο επεισόδιο «Η Διοργάνωση» στελέχη του αγώνα αποκαλύπτουν τα άδυτα του Ράλλυ Ακρόπολις. Ιστορίες που δεν έχουν δει ξανά το φως τις δημοσιότητας, έντονες στιγμές, οι χαρές και οι λύπες που προκαλεί ένας αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Με οδηγό έναν τομεάρχη ειδικών διαδρομών, παρουσιάζεται το πλάνο που αναπτύσσεται από τη χάραξη των ειδικών διαδρομών μέχρι τη διεξαγωγή τους. Το στήσιμο του Service Park, οι τεχνικές στρατηγικές για να λειτουργεί ο αγώνας, οι εθελοντές, οι συναντήσεις ασφαλείας κλπ.

Acropolis 70

Στο επεισόδιο «Η ματιά των πληρωμάτων» οδηγοί και συνοδηγοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό εξιστορούν εμπειρίες τους από το Ράλλυ Ακρόπολις. Στο φως έρχονται ιστορίες όπως τις έζησαν οδηγοί παλαιότερων εποχών, ενώ, περνώντας στο σήμερα, σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι οδηγοί και συνοδηγοί εξηγούν ποια είναι η μαγική συνταγή ώστε ένα πλήρωμα να διακριθεί στο Ράλλυ Ακρόπολις, που εξακολουθεί να έχει τη φήμη ενός από τους σκληρότερους αγώνες στον κόσμο.

Στο επεισόδιο «Η ματιά των θεατών», βασικός άξονας είναι ο απλός άνθρωπος, η ανυπομονησία του, η έκσταση όταν βλέπει τα ινδάλματά του. Το επεισόσιο ακολουθεί μια παρέα τεσσάρων φίλων στο βουνό και στο Service Park τις τρεις ημέρες του αγώνα. Μέσα από αυτήν την παρέα προβάλλεται η προετοιμασία που χρειάζεται για να παρακολουθήσει κανείς ασφαλώς τον αγώνα, η ανυπομονησία μέχρι το πρώτο πέρασμα του αγωνιστικού αυτοκινήτου και η ευκαιρία που δίνει ο αγώνας για ένα τριήμερο στην όμορφη ελληνική φύση.

Acropolis 70

Η εικόνα παντρεύεται με το λόγο, με έναν τρόπο που συγκινεί και εμπνέει τον θεατή, ώστε ακόμα και εκείνοι που δεν έχουν γνώσεις γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό να ανυπομονούν πραγματικά να ζήσουν την ένταση ενός Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο παρουσιαστής της σειράς είναι αγωνιζόμενος, με εγνωσμένη αγάπη για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι o ηθοποιός Γιώργος Αμούτζας, ο οποίος εμφανίζεται στην αρχή και στο τέλος κάθε επεισοδίου, εισάγοντας και συνοψίζοντας τα σημεία-κλειδιά. Η μίνι σειρά ντοκυμαντέρ για τα 70 χρόνια του Ράλλυ Ακρόπολις είναι μια παραγωγή της Motorsport Greece. Την εκτέλεση της παραγωγής ανέλαβε η Boo Productions, ενώ στη σκηνοθεσία βρίσκεται ο Λεωνίδας Πανονίδης, στη διεύθυνση φωτογραφίας ο Νίκος Ζιώγας, στο μοντάζ ο Alex Jaschik, στο post production ο Αντώνης Ξένος, στη δημοσιογραφική έρευνα οι Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος και Κώστας Ψάρρας και στην αρχισυνταξία η Μαρία Λούκα.

Ολόκληρη η σειρά θα προβληθεί στο κανάλι Formula 1 του ΑΝΤ1+.

«Η Ιστορία», το πρώτο επεισόδιο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 18:30.
«Η Διοργάνωση», το δεύτερο επεισόδιο, έρχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου στις 22:15.
«Η ματιά των πληρωμάτων», το τρίτο επεισόδιο, έρχεται την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 14:00.
«Η ματιά των θεατών», το τέταρτο επεισόδιο και τελευταίο επεισόδιο, έρχεται την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 20:30.

Από την Κυριακή 28 Ιουλίου, οι συνδρομητές του ANT1+ θα μπορούν να παρακολουθούν on demand όλα τα επεισόδια της σειράς σε οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε ώρα, ενώ από τα τέλη Αυγούστου το ντοκυμαντέρ θα προβληθεί και μέσω του ΑΝΤ1.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ