top icon
Κόσμος

Το νέο ηλεκτρικό Renault Twingo των 20.000 ευρώ θα παράγεται στη Σλοβενία

Η Renault υπέγραψε τη σχετική συμφωνία με την κυβέρνηση της Σλοβενίας.

H Renault και η κυβέρνηση της Σλοβενίας υπέγραψαν μια συμφωνία που αφορά στην παραγωγή του επόμενου, αμιγώς ηλεκτρικού Twingo στο εργοστάσιο της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο Novo Mesto, αρχής γενομένης από το 2026.

Το νέο Twingo EV αναμένεται να πωλείται με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ, δήλωσε ο CEO της Renault, Luca de Meo. Και φυσικά, το μοντέλο αυτό θα αντικαταστήσει το τρέχον Twingo, το οποίο εξελίχθηκε από κοινού με την Smart και περιελάμβανε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και ηλεκτρικές, που πλέον δεν παράγονται.

Η παραγωγή του νέου Twingo EV -το οποίο αναμένεται ότι θα βασίζεται σε μια διαφορετική έκδοση της πλατφόρμας AmpR Small την οποία χρησιμοποιεί και το νέο Renault 5- θα ξεκινήσει με ετήσια παραγωγή 150.000 οχημάτων, ενώ άγνωστη είναι προς το παρόν η επένδυση που θα πραγματοποιηθεί στη συγκεκριμένη μονάδα.

Η εν λόγω συμφωνία υπεγράφη στο εργοστάσιο, το οποίο παράγει οχήματα Renault από το 1973, από τον πρωθυπουργό Robert Golob και τα στελέχη της Renault.

«Σήμερα υπογράφουμε τη δέσμευση της Renault και της κυβέρνησης να αναπτύξουν από κοινού μια γραμμή παραγωγής για ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε αυτήν την τοποθεσία», δήλωσε ο Robert Golob.

Οι αξιωματούχοι του εργοστασίου δήλωσαν ότι η συμφωνία θα επιτρέψει στο εργοστάσιο στο Novo Mesto να διατηρήσει τους 1.400 υπαλλήλους του μετά τη λήξη της προηγούμενης συμφωνίας για την παραγωγή του τρέχοντος Twingo.

Το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή κατασκευάζει το Renault Clio σε μία μόνο βάρδια.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγησε η συμφωνία Renault και VW για το ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

Renault Twingo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ