top icon
Κόσμος

Πιο κοντά στην παραγωγή οι solid state μπαταρίες της VW

Η VW πραγματοποιεί σε συνεργασία με τη QuantumSpace ένα ακόμα βήμα προκειμένου οι μπαταρίες στερεού τύπου να μπουν στη μαζική παραγωγή.

Η VW εγκαινιάζει τώρα ένα νέο κεφάλαιο στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας προκειμένου να εξασφαλίσει την παραγωγή μπαταριών στερεάς κατάστασης που αναπτύχθηκαν με την αμερικανική startup εταιρεία QuantumScape.

Σύμφωνα με μια συμφωνία που ανακοινώθηκε, η PowerCo, o επιχειρηματικός με άλλα λόγια βραχίονας της VW που ασχολείται με τον τομέα των μπαταριών, θα λάβει άδεια για την μαζική παραγωγή κυψελών μπαταριών με βάση την τεχνολογία της QuantumScape.

Η συμφωνία αντικαθιστά μια προηγούμενη κοινοπραξία μεταξύ των δύο εταιρειών, δήλωσε η VW, η οποία κατέχει το 17% στην QuantumScape, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, αξίας 459 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η PowerCo θα μπορεί να κατασκευάσει μπαταρίες στερεού τύπου με χωρητικότητα έως και 40 GWh ετησίως χρησιμοποιώντας την τεχνολογία QuantumScape, με δυνατότητα επέκτασης σε 80 GWh, η οποία είναι αρκετή για να εξοπλίσει περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα ετησίως.

Η τεχνολογική πλατφόρμα της QuantumScape βασίζεται στον ιδιόκτητο κεραμικό διαχωριστή στερεάς κατάστασης της εταιρείας, ο οποίος επιτρέπει τη χρήση μιας καθαρής ανόδου λιθίου-μετάλλου – μια καινοτομία που έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει υψηλή πυκνότητα ενέργειας και ισχύος, γρήγορη φόρτιση και περισσότερη ασφάλεια.

Σε  γενικές γραμμές, το βασικό πλεονέκτημα των solid state μπαταριών είναι ότι μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις τρέχουσες μπαταρίες υγρών ηλεκτρολυτών.

«Η τεχνολογία του QuantumScape είναι έτοιμη να εισέλθει σε ένα κομβικό στάδιο όπου η εξειδικευμένη τεχνογνωσία, οι πόροι και τα εργοστάσια της PowerCo σε παγκόσμιο επίπεδο μπορούν να βοηθήσουν στη μετάβαση σε παραγωγή βιομηχανικής κλίμακας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PowerCo, Frank Blome.

QuantumScape - VW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • QuantumScape - VW
  • QuantumScape - VW
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ