top icon
Διεθνείς αγώνες

WEC- To hypercar της Aston Martin ξεκίνησε πρόγραμμα δοκιμών

Η Valkyrie AMR-LMH, η οποία αναμένεται να συμμετάσχει στην κατηγορία hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA το 2025, ξεκίνησε το πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης.

Το νέο hypercar, το οποίο αναπτύχθηκε από την «Aston Martin Performance Technologies» και την εργοστασιακή ομάδα «The Heart of Racing», ολοκλήρωσε ένα shakedown και τις πρώτες δοκιμές αξιολόγησης στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Το αυτοκίνητο οδηγήθηκε από τους οδηγούς εξέλιξης της «Aston Martin High Performance» Darren Turner, Mario Farnbacher και Harry Tincknell.

Aston Martin Valkyrie AMR-LMH

Η Aston Martin με την «The Heart of Racing» θα ξεκινήσουν ένα πλήρες πρόγραμμα εξέλιξης για να προετοιμάσουν το αυτοκίνητο ενόψει της πιστοποίησης της FIA το φθινόπωρο και της αγωνιστικής πρεμιέρας του hypercar στις αρχές του 2025. Η Aston Martin Valkyrie AMR-LMH είναι το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τους κανονισμούς hypercar, για να συμμετάσχει ταυτόχρονα στο FIA WEC και στο IMSA.

Aston Martin Valkyrie AMR-LMH

Η Aston Martin Valkyrie AMR-LMH είναι μοναδική στην κατηγορία hypercar, σε σχέση με τους ανταγωνιστές που θα βρει μπροστά της, καθώς είναι η μόνη που προέρχεται από ένα υπάρχον αυτοκίνητο υπερεπιδόσεων, την Aston Martin Valkyrie. Η εργοστασιακή ομάδα «The Heart of Racing» σκοπεύει να συμμετάσχει με δύο Valkyrie AMR-LMH στο WEC και ένα στο IMSA το 2025.

Aston Martin Valkyrie AMR-LMH

Ο Adam Carter, επικεφαλής του τμήματος Endurance Motorsport της Aston Martin, σχολίασε: «Το Valkyrie AMR-LMH θέτει τα δικά του πρότυπα ως καθαρόαιμο αγωνιστικό αυτοκίνητο αντοχής. Είναι μια καθαρή, πρωτοποριακή αγωνιστική μηχανή, και παρόλο που είναι πολύ νωρίς στον κύκλο δοκιμών, από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι επιτυγχάνει τους στόχους που έχουμε θέσει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ