top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Λετονίας: Άρχισε η συνεδρίαση…

Νωρίς το πρωί με Tanak στο shakedown, απόψε πανηγυρική η εκκίνηση στη Ρήγα και αμέσως η SS. Ας ακολουθήσουμε την εξέλιξη της.

Σε μισό λεπτό ως υπενθύμιση και σε 30 δευτερόλεπτο «GO» για την SS των 11,13 χλμ. και να μάθουμε μεθαύριο και για τη δική μας την SS, του EKO Ράλλυ Ακρόπολις.

Μέχρι τότε, μένουμε στη Λετονία και ο συνήθης ύποπτος, Kalle Rovanpera, άλλαξε φόρμα και εξοπλισμό, στάθμευσε την «911» και να ‘τος στην κορυφή με το GR Yaris. Φαινόμενο αυτός ο Φινλανδός, ότι και να συμβεί αύριο το πρωί, με τον χορό της Παρασκευής να ξεκινάει στις 10.00 π.μ. με προθέρμανση και αμέσως μετά δύο ε.δ. των 27 και 17 χλμ. ώστε να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος πριν το Τyre Ζone των 20 λεπτών.

Στο κατόπι του Φινλανδου (φαινόμενο ο δις Παγκόσμιος, ότι και αν συμβεί αύριο εκεί και μεθαύριο στη Φινλανδία) ο Thierry Neuville με το i20 N και μη σχολιάστε ποτέ σε rally-man πρωταθλητή ότι εντάξει, είναι νωρίς. Ακόμα και ο ΠΤ τελευταίος, με τον τελευταίο να μην είναι ποτέ ο πιο αργός, τη θέλει την επίδοση στην SS και ειδικά τύποι όπως ο Martin Sesks, όντας και τοπικός ήρωας. Ο Λετονός, το ξυπνητήρι, ο λόγος της προσγείωσης όλων μας, η πιστoποίηση του όλα γίνονται, οδήγησε με μαεστρία το Puma του, πιο αργά από την τριάδα των Rovanpera-Neuville-Ogier και μπροστά, ταχύτερος των Evans και Katsuta, με τους Fourmaux, Lappi και Munster να ακολουθούν.

Martin Sesks - WRC - Rally Latvia

Μας αρέσει, μας πεισμώνει όλο αυτό και μακάρι να βρούμε μιμητές και υποστηριχτές ώστε να προκύψει ελληνικό ρεσάλτο και στο ΡΑ, έχοντας στον ορίζοντα του αγώνα της ΕΚΟ, έργο της Motorsport Greece, δημιουργία Αυγενάκη-Κερερέ, τρεις άσσους να κάψουμε μέχρι το 2027. Υποχρέωση μας να δούμε τον Αμούτζα οn top και στο έργο του μαζί του νεότεροι πιο κοντά στα είκοσι χρόνια παρά στα τριάντα όπως ο χαρισματικός καλλιτέχνης και με το πηδάλιο.

Ουφ, το ξέρω, σας κουράζω και μακάρι να σας παρασύρω και να τσαντιστείτε και εσείς που μεθαύριο θα δούμε αγώνα από τους On Sales και άλλους τύπους με τα Rally2 και 3, ότι απολαμβάνουν από σήμερα οι Λετονοί και οι επισκέπτες της χώρας, που επικοινωνείται υποδειγματικά μέσω του WRC, όπως και η δική μας άλλωστε.

Για την ιστορία και μέχρι αύριο τέτοια ώρα, στους μικρότερους προηγείται ο Oliver Solberg με τη Fabia, νικητής άλλωστε εκεί όταν ο αγώνας ήταν στο ERC.

Το αφήγημα συνεχίζεται αύριο._ Σ.Χ. 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Cosmote Sport 5HD)
Παρασκευή 19 Ιουλίου
SS2 Milzkalne 1: 10:00
SS3 Tukums 1: 10:45
SS4 Andumi: 12:00
Σάββατο 20 Ιουλίου
SS13 Podnieki: 16:15
SS14 Vecpils 2: 17:00
SS15 Dinsdurbe: 19:00
SS16 Liepaja City Stage: 20:15
Κυριακή 21 Ιουλίου
SS18 Mazilmaja 1: 10:00
SS19 Krogzemji 2: 11:55
SS20 Mazilmaja 2 Wolf Power Stage: 14:00

Oliver Solberg - WRC - Rally Latvia

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ