top icon
Επικαιρότητα

EuroNCAP – Koρυφαίες βαθμολογίες για τα LCV της Nissan

Τα Nissan Interstar, Townstar και Primastar κατακτούν κορυφαίες βαθμολογίες στις αξιολογήσεις ασφαλείας EuroNCAP 2024.

Στις πιο πρόσφατες αξιολογήσεις ασφάλειας οχημάτων, το EuroNCAP, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων, δημοσίευσε βαθμολογίες για τη σειρά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) της Nissan Townstar, Primastar και Interstar. Μετά από εκτεταμένες δοκιμές ασφαλείας, τα μοντέλα Townstar και Primastar κέρδισαν την βαθμολογία Gold, επιτυγχάνοντας εντυπωσιακές βαθμολογίες ασφαλείας 78% και 69%, αντίστοιχα. Το ολοκαίνουργιο Interstar σημείωσε ακόμη υψηλότερη βαθμολογία και του απονεμήθηκε η κορυφαία βαθμολογία Platinum του EuroNCAP με συνολική βαθμολογία 84%. Αυτές οι αξιολογήσεις αποδεικνύουν την δέσμευση της Nissan στην ασφάλεια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2023 ο EuroNCAP εφαρμόζει πιο αυστηρά πρωτόκολλα δοκιμών και αξιολόγησης για εμπορικά φορτηγά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Στη Nissan, εργαζόμαστε συνεχώς για να βελτιώσουμε την ασφάλεια σε όλη τη γκάμα μας. Αυτή η δέσμευση περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την υιοθέτηση αυτοματοποιημένων τεχνολογιών υποστήριξης οδηγών,οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς να αποφύγουν τις συγκρούσεις ή να μετριάσουν τις επιπτώσεις τους.

Nissan LCV

Αυτόνομα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης
Στην κατηγορία δοκιμών που αξιολογεί την ικανότητα ενός οχήματος να ανιχνεύει και να ειδοποιεί τους οδηγούς σχετικά με πεζούς και άλλους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και τα τρία οχήματα σημείωσαν εντυπωσιακή βαθμολογία. Το Townstarσημείωσε 26,8 στους 30, το Primastar 27,9 και το Interstar 25,6 πόντους. Συνολικά, όλα τα οχήματα βρέθηκαν στην υψηλότερη κατηγορία βαθμολογίας σε όλες τις δοκιμές. Η Nissan θέτει τα πρότυπα για την ασφάλεια των οχημάτων και όταν δοκιμάστηκαν τα συστήματα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB), ο EuroNCAP σημείωσε την απόδοση του Townstar σε αυτή την κατηγορία ως εξαιρετική. Με μια ευρεία γκάμα προηγμένων χαρακτηριστικών υποστήριξης οδηγού και ασφάλειας, όπως το Intelligent Around View Monitor ή το Intelligent Blind Spot Warning, το Townstar μπορεί να ανιχνεύσει ακίνητα ή πιο αργά κινούμενα αυτοκίνητα και να αποφύγει τις συγκρούσεις σχεδόν σε όλα τα σενάρια δοκιμών, χάρη στοIntelligent Forward Collision warning και το Emergency Braking. Είτε το όχημα βρίσκεται ακριβώς μπροστά είτε στο πλάι, το σύστημα αντιδρά άψογα.

Συστήματα Lane Support
Τα συστήματα Lane Support είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή ατυχημάτων που αφορούν οχήματα που αλλάζουν λωρίδα ή περνούν στο αντίθετο ρεύμα, και τα μοντέλα Townstar και Interstar της Nissan είχαν υψηλές επιδόσεις σε αυτήν την κατηγορία, λαμβάνοντας βαθμούς 13,8 και 16,3 στα 20, αντίστοιχα. Τα συστήματα Lane Support στο Townstar και το Interstar προειδοποιούν τον οδηγό όταν το όχημα βγαίνει από τη λωρίδα. Το σύστημα Emergency lane keeping επεμβαίνει επίσης πιο επιθετικά σε ορισμένες κρίσιμες καταστάσεις για να εμποδίσει το όχημα να βγει από το δρόμο, διασφαλίζοντας ότι εσείς και οι γύρω σας είστε πάντα ασφαλείς.

Nissan LCV

Υποβοήθηση ταχύτητας
Σε όλη τη γκάμα LCV, η Nissan έχει εισαγάγει διάφορες τεχνολογίες για να ενημερώνει τους οδηγούς για το τρέχον όριο ταχύτητας και να τους προειδοποιεί εάν το υπερβαίνουν. Στην συγκεκριμένη κατηγορία, το Primastar έλαβε 9/15, το Townstar έλαβε 14,5/15 και το Interstar έλαβε 11,4/15. Τα οχήματα χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες, οι οποίες για το Townstar και τοInterstar περιλαμβάνουν ψηφιακή χαρτογράφηση και κάμερα, για τον προσδιορισμό του τοπικού ορίου ταχύτητας και για την αυτόματη ρύθμιση του περιοριστή ταχύτητας ανάλογα. Αυτό διασφαλίζει ότι οι οδηγοί γνωρίζουν πάντα το όριο ταχύτητας και παραμένουν σε ασφαλή ταχύτητα κατά την οδήγηση.

Αξιολόγηση παρακολούθησης κατάστασης επιβατών
Στη Nissan, αναγνωρίζουμε ότι οι οδηγοί μπορεί μερικές φορές να είναι απρόβλεπτοι, καθιστώντας την παρακολούθηση της κατάστασης των επιβατών απαραίτητη για τη βελτίωση της ασφάλειας του οχήματος. Για να διασφαλίσουμε τον οδηγό, έχουμε ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως υπενθυμίσεις ζώνης ασφαλείας και τεχνολογία υποστήριξης προσοχής που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ατυχημάτων. Το EuroNCAP απένειμε στα μοντέλα μας Interstar και Primastar άριστες βαθμολογία σε αυτήν την κατηγορία (15/15), και αντίστοιχα στο Townstar 10/15. Ο Andrew Limbert, Διευθυντής Ελαφρών Επαγγελματικών Οχημάτων (LCV) δήλωσε: «Οι εξαιρετικές επιδόσεις στην γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων μας σε όλες τις κατηγορίες αποδεικνύουν την σαφή δέσμευσή μας και την αφοσίωσή μας στη βελτίωση της ασφάλειας των επιβατών και της οδικής ασφάλειας. Η Nissan βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όσον αφορά την προηγμένη σειρά τεχνολογιών που λειτουργούν ως δεύτερο ζευγάρι μάτια, εντοπίζοντας πιθανούς κινδύνους και βοηθώντας τον οδηγό να αποφύγει τα ατυχήματα.

Nissan LCV

Το ενδελεχές πρόγραμμα δοκιμών και αξιολόγησης του EuroNCAP είναι ζωτικής σημασίας ώστε οι καταναλωτές να κατανοήσουν πραγματικά τις διάφορες τεχνολογίες ασφάλειας που έχουμε εισαγάγει στα οχήματά μας. Είναι υπέροχο να βλέπεις αυτό να αναγνωρίζεται στις αξιολογήσεις τους».
Τα νέα κριτήρια του Euro NCAP για τις εμπορικές αξιολογήσεις Van έχουν επικεντρωθεί σε προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού και έχουν δώσει μεγαλύτερη έμφαση στους ευάλωτους χρήστες του δρόμου, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των πεζών σε νυχτερινά σενάρια, της προστασίας των ποδηλατών και της εισαγωγής ενός νέου σεναρίου σύγκρουσης από φορτηγό σε αυτοκίνητο. Επιβεβαιώνοντας την δέσμευση της Nissan στην ποιότητα και τηναξιοπιστία, κάθε Nissan LCV καλύπτεται από μια κορυφαία στον κλάδο εγγύηση 5 ετών ή 160.000 χλμ. Η πλήρης εγγύηση περιλαμβάνει προστασία «από προφυλακτήρα σε προφυλακτήρα», εγγύηση βαφής, γνήσια ανταλλακτικά και αξεσουάρ και οδική βοήθεια – παρέχοντας ολοκληρωμένη κάλυψη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ