top icon
Αγώνες

Γιατί έλειπε ο Vettel από τα 20 χρόνια της Red Bull στο Goodwood;

Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull έλειψε από την εκδήλωση στο Goodwood για τα 20 χρόνια της στην F1, με τους Webber, Coulthard, Verstappen, Perez, Ricciardo και Klien να είναι παρόντες.

Στο Goodwood Festival of Speed του 2024 η Red Bull γιόρτασε τα 20 χρόνια παρουσίας της στην F1, με όλα τα μονοθέσιά της να εκτίθενται, με τα πιο εμβληματικά να ανεβαίνουν στον λόφο από τους Mark Webber, David Coulthard, Max Verstappen και Sergio Perez. Ωστόσο, ένα όνομα που έλειψε από τη σύνθεση είναι ο Vettel, ο οποίος ήταν ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull με 38 νίκες μεταξύ 2009 και 2014. Ο Vettel θα οδηγούσε την RB8 του 2012, με την οποία κατέκτησε τον τρίτο του παγκόσμιο τίτλο με μόλις τρεις βαθμούς διαφορά από τον Fernando Alonso στην αναμέτρηση της Βραζιλίας, αλλά αντί αυτού ο Horner ήταν αυτός που κάθισε πίσω από το τιμόνι την Πέμπτη και την Κυριακή.

«Ο Sebastian Vettel επρόκειτο να οδηγήσει ένα από τα μονοθέσια, αλλά βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένειά του και δεν μπόρεσε να έρθει στο Goodwood», δήλωσε ο Horner στα μέσα ενημέρωσης. «Έτσι τα παιδιά πρότειναν: Λοιπόν, γιατί δεν οδηγείς εσύ;».

«Είχα να οδηγήσω μονοθέσιο της Formula 1 από το 1993, οπότε σκέφτηκα ότι ήταν μια ευκαιρία. Οδήγησα με ένα χειροκίνητο συμπλέκτη και ένα φρένο με το αριστερό πόδι και ήταν μεγάλη τιμή και προνόμιο να οδηγήσω ένα από αυτά τα καταπληκτικά αυτοκίνητα ένα αυτοκίνητο που κέρδισε το πρωτάθλημα, έτσι ήμουν ο Sebastian για το Σαββατοκύριακο».

RED BULL’S GOODWOOD LINE-UP
Christian Klien RB1 (2005) Πρώτο μονοθέσιο F1
Mark Webber RB6 (2010) Πρώτη παγκόσμια πρωταθλήτρια
Daniel Ricciardo RB7 (2011) Δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια
Christian Horner RB8 (2012) Τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια
David Coulthard RB9 (2013) Τέταρτη παγκόσμια πρωταθλήτρια
Max Verstappen RB16B (2021) Το μονοθέσιο του πρώτου πρωταθλήματος του Ολλανδού
Sergio Perez RB18 (2022) Το μονοθέσιο του δεύτερου πρωταθλήματος του Verstappen

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ