top icon
Διεθνείς αγώνες

WEC – 6 Ώρες του Sao Paulo – Κατατακτήριες: 1-2 για την Toyota, o Kobayashi στην pole

Ο Kamui Kobayashi κέρδισε στο Sao Paulo της Βραζιλίας την πρώτη pole-position για την Toyota φέτος, ενώ η Sarah Bovy της Iron Dames κατέκτησε την pole της κατηγορίας LMGT3.

Ο Kamui Kobayashi έφερε στο Sao Paulo της Bραζιλίας την πρώτη φετινή pole-position για την ομάδα της Toyota Gazoo Racing, καταλαμβάνοντας την pole position μετά από έναν συγκλονιστικό γύρο διάρκειας 1m23.140s. Ο πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ιδιαίτερα θετικός για τους Ιάπωνες, που είδαν το δεύτερο αγωνιστικό τους με οδηγό τον επίσης πολύπειρο στους αγώνες του θεσμού Sebastien Buemi να υπολείπεται κατά 0,122 δευτερόλεπτα του ομόσταυλού του και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη σειρά εκκίνησης.

Cadillac Tην τρίτη θέση στο άτυπο βάθρο των κατατακτήριων δοκιμών της Βραζιλίας κατέκτησε ο Αυστραλός Matt Campbell με την Porsche 963 Νο.5 της Penske Motorsport. Το hypercar της Cadillac Racing με οδηγό τον Alex Lynn κατέλαβε την τέταρτη θέση, εμφιλοχωρώντας ανάμεσα στις Toyota και τις Porsche.

Porsche 963

Η Porsche Penske Motorsport Νο.6 του Kevin Estre κατατάχθηκε πέμπτη, μπροστά από τον πρόσφατο νικητή του Le Mans Antonio Fuoco με το Νο.50 της Ferrari AF Corse. Οι υπόλοιπες τέσσερις θέσεις στην πρώτη δεκάδα της hyperpole κερδήθηκαν από τις δύο Porsche 963 της Hertz Team JOTA, την 499Ρ με τον αριθμό 51 της Ferrari AF Corse και την BMW M της Team WRT.

lamborghini iron dames

LMGT3
Η Lamborghini Huracan της Iron Dames με οδηγό τη Sarah Bovy πήρε την pole με χρόνο γύρου 1.34.413s, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη δεύτερη pole της φετινής σεζόν για το γυναικείο πλήρωμα. Η επίδοση αυτή ξεπερνά κατά 0,391 δευτερόλεπτα το αυτοκίνητο με το Νο.92 της «Manthey PureRxcing», που είναι μια Porsche 911 RSR με τον Aliaksandr Malykhin στο τιμόνι. Η Νο.95 McLaren LMGT3 της United Autosports κατατάχθηκε Τρίτη, με οδηγό τον Joshua Caygill, ο οποίος είναι επικεφαλής της δεύτερης McLaren με τον James Cottingham στο cockpit.

Peugeot 9x8

Oι «Rolex 6 Hours of Sao Paulo» θα εκκινήσουν στις 11.30 το πρωί της Κυριακής (17.30 ώρα Ελλάδας). Δείτε εδώ τις συμμετοχές του αγώνα. Στον υπερσύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων, τροπαίων και κυπέλλων των οδηγών και των ομάδων που συμμετέχουν στο WEC https://www.fiawec.com/en/season/result

Sao Paulo

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ