top icon
Κόσμος

Suzuki Jimny Horizon: Μια ειδική -τελευταία- έκδοση

Το Suzuki Jimny Horizon είναι μια νέα έκδοση περιορισμένης παραγωγής με πολλά καλούδια που ανεβάζουν την τιμή του πάνω από τις 30.000 ευρώ.

Το Jimny έχει αγαπηθεί από το αγοραστικό κοινό όσο λίγα μοντέλα, αποτελώντας ένα μοντέλο σύμβολο για τη Suzuki. Τα τελευταία χρόνια το τετρακίνητο μοντέλο είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη μόνο στην επαγγελματική του έκδοση, η οποία όπως όλα δείχνουν πλησιάζει στο τέλος της παραγωγής της.

Η Suzuki Γερμανίας δημιούργησε μια ειδική «πλούσια» έκδοση, την οποία ονομάζει Horizon. Αυτή θα είναι και η τελευταία εκδοχή του μοντέλου, με την έκδοση που παρουσιάζεται να είναι περιορισμένη παραγωγής, διαθέσιμη σε μόλις 900 αυτοκίνητα.

suzuki jimny horizon 2024

Η τιμή του όμως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη, καθώς το Suzuki Jimny Horizon στοιχίζει 32.340 ευρώ. Πάμε να δούμε όμως τι περιλαμβάνει αυτή η νέα έκδοση. Οι αλλαγές ξεκινούν από εμπρός, με μια νέα μάσκα, με προστατευτικά χαμηλά.

Αυτά συνεχίζονται στο πλάι, ενώ στις προσθήκες θα βρείτε και λασπωτήρες ελαστικούς, όπως και κάλυμμα για τον εφεδρικό τροχό, με το όνομα της εταιρείας. Επιπλέον, εξοπλίζεται με κοτσαδόρο ο οποίος αφαιρείται όταν δεν χρησιμοποιείται, ενώ διακρίνεται για την ειδική βαφή σε γκρι χρώμα.

Αλλαγές δεν υπάρχουν κάτω από το εμπρός καπό, όπου συναντάμε τον ατμοσφαιρικό 1.500άρη κινητήρα των 102 ίππων και 130 Nm ροπής. Σε συνδυασμό με το πλαίσιο τύπου σκάλα, την τετρακίνηση και το κιβώτιο με τις κοντές σχέσεις, το Jimny είναι ένα από τα πιο ικανά μοντέλα του «είδους».

Ως έχουν τα πράγματα, με αυτόν τον κινητήρα, το Suzuki Jimny οδεύει προς τα… αποδυτήρια, χωρίς επιστροφή, καθώς οι ρύποι θέτουν σοβαρούς περιορισμούς στην Ευρώπη. Εκτός αν οι Ιάπωνες κάνουν το «θαύμα» τους και παρουσιάσουν την επόμενη 5θυρη έκδοση με κάποιο υβριδικό σύνολο που θα πληροί τις προδιαγραφές που απαιτεί η ΕΕ.

suzuki jimny horizon 2024

Suzuki Jimny Horizon

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • suzuki jimny horizon 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ