top icon
Αγώνες

GP Βρετανίας: 1-2 για την Mercedes, o Russell στην pole

Ύστερα από μια αμφίρροπη διαδικασία, τα μονοθέσια της Mercedes σημείωσαν τις δύο ταχύτερες επιδόσεις των κατατακτήριων για το GP Βρετανίας, θυμίζοντας εν μέρει άλλες εποχές.

Ασφαλώς, οι Mercedes δεν επέστρεψαν στις ημέρες της κυριαρχίας τους, αφού τα πράγματα στη F1 έχουν αλλάξει εδώ και χρόνια. Ο George Russell επικράτησε του team mate του Lewis Hamilton στο τελευταίο λεπτό του Q3 και θα είναι εκείνος που θα καταλάβει την πρώτη θέση της σειράς εκκίνησης. Η απόδοση των αναβαθμισμένων Mercedes, τουλάχιστον στο Silverstone, ήταν ισάξια με εκείνη των McLaren.

Silverstone

Οι Βρετανοί μάλλον θα πρέπει να αναμετρηθούν με τους Γερμανούς, για να κερδίσουν τη δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη των κατασκευαστών, παρά με τους Ιταλούς (Ferrari) που συνεχίζουν να οπισθοχωρούν σε απόδοση και αποτελέσματα.

Silverstone

Tρίτος στη διαδικασία της pole-position αναδείχθηκε ένας ακόμη Βρετανός, ο Lando Norris της McLaren. O Oλλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2023 τον ακολούθησε, στην τέταρτη θέση (ο Max σήμερα δεν μπορούσε να διεκδικήσει την pole, με το μονοθέσιό του να μην αποδίδει τα αναμενόμενα στο Silverstone).

Silverstone

Σε αντίθεση με την Αυστρία, οι δύο Aston Martin βρέθηκαν στην τελική δεκάδα. Ευχάριστες εκπλήξεις, η παρουσία στο Q3 του Nico Hulkenberg (Haas) και του Alexander Albon (Williams). Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε και την κατάκτηση της 12ης θέσης από τον Logan Sargeant.

Silverstone

Στη διαδικασία για την τελική δεκάδα είχαμε δύο αναπάντεχα θύματα, τον Sergio Perez της Red Bull στο Q1 και τον Charles Leclerc της Ferrari στο Q2. Αμφότεροι, είναι φανερό ότι στερούνται θετικών αποτελεσμάτων για διάφορους λόγους, εδώ και αρκετούς αγώνες. Ο Perez είχε μια έξοδο στα πρώτα λεπτά του Q1, με αποτέλεσμα να βγει κόκκκινη σημαία και να διακοπεί η δράση για αρκετά λεπτά. Ο Μονεγάσκος της Ferrari, απλά δεν έφερε τον απαιτούμενο χρόνο για να φτάσει στο Q3, σε αντίθεση με τον Ισπανό team mate του.

Silverstone

Έξω από την τελική δεκάδα βρέθηκαν επίσης οι Sargeant, Tsunoda, Zhou και Ricciardo. Eκτός 15άδας, πέρα από τον Μεξικανό της Red Bull που απέκτησε και ζημιές στο μονοθέσιό του, έμειναν οι Bottas, Magnussen, Ocon και Gasly (προβλήματα για την Alpine, μάλλον μη αναμενόμενα).

Silverstone

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ομάδων της F1, στο παρελθόν και στο παρόν, είχαν ή έχουν την έδρα τους στην Αγγλία, η πιο επιτυχημένη ομάδα σε αυτό το Grand Prix είναι η Scuderia Ferrari με 18 νίκες. Ακολουθούν η McLaren με 14 και η Williams με 10. Με 16 pole position, η Ferrari είναι επίσης πρώτη σε αυτή τη λίστα, όπως και στους ταχύτερους γύρους του αγώνα (20) και στις θέσεις στο βάθρο (59). Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχει κερδίσει οκτώ Grand Prix στην πατρίδα του, ενώ ακολουθούν οι Jim Clark και Alain Prost με πέντε νίκες ο καθένας. Ο Nigel Mansell είναι πρώτος στη λίστα με τους ταχύτερους γύρους, σε αυτόν τον αγώνα, με επτά.

O αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη και την ομάδα τους στον συνδρομητικό ANT1+.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
Κυριακή 7 Ioυλίου
17:00 Αγώνας ΑΝΤ1+ & ANT1

Toν αγώνα μπορείτε επίσης να τον παρακολουθήσετε ζωντανά από τη συνδρομητική τηλεόραση του επίσημου site της Formula 1 – https://f1tv.formula1.com/

Πηγές: www.pirelli.com, https://www.antenna.gr/F1/

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ