top icon
Αγώνες

F1- GP Αυστρίας: Αναπάντεχη νίκη για τον Russell

H σύγκρουση μεταξύ του Verstappen και του Norris στον 64o γύρο για τη διεκδίκηση της νίκης, με ευθύνη του Max που δέχθηκε και ποινή, έφερε τον George Russell και την Mercedes στην πρώτη θέση.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, τίποτα δεν έδειχνε ασυνήθιστο. Ο Max Verstappen ξεκίνησε από την pole-position και με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων τέθηκε επικεφαλής του ανταγωνισμού. Πίσω του ακολουθούσαν οι McLaren, αλλά από σχετικά ασφαλή απόσταση, ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής έλεγχε με άνεση τον αγώνα.

Austrian GP

Ωστόσο, ένα λάθος της αυστριακής ομάδας στα pits και ένα μικρό οδηγικό του Verstappen έφεραν τον Lando Norris σε θέση βολής. Για αρκετούς γύρους αμύνθηκε αποτελεσματικά έναντι της McLaren, όμως μια επαφή μεταξύ τους στον 64o γύρο (για την οποία οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Max με ποινή δέκα δευτερολέπτων) έφερε την εγκατάλειψη για τον Lando και την απώλεια της νίκης (αλλά και μιας θέσης στο βάθρο) για τον Verstappen.

Austrian GP

Στους επτά γύρους που απέμειναν ως την πτώση της καρό σημαίας, ο George Russell κράτησε τη νίκη για λογαριασμό της Mercedes.

Austrian GP

Ως παρηγοριά για τη McLaren, ο Oscar Piastri πήρε τη δεύτερη θέση μπροστά από την Ferrari του Carlos Sainz. Ακολούθησε ο Lewis Hamilton στην τέταρτη θέση, ενώ ο Verstappen πέρασε τη γραμμή στην πέμπτη θέση, μια θέση που διατήρησε παρά την ποινή 10 δευτερολέπτων που του επιβλήθηκε για το απρόοπτο περιστατικό με τον Norris.

Austrian GP

Ο Nico Hulkenberg και ο Kevin Magnussen έκαναν μια δυνατή εμφάνιση για τη Haas καταλαμβάνοντας την έκτη και την όγδοη θέση αντίστοιχα, με τη Red Bull του Sergio Perez να βρίσκεται ανάμεσά τους. Ο Daniel Ricciardo έδωσε δύο βαθμούς για την RB στην ένατη θέση και η Alpine του Pierre Gasly συμπλήρωσε την πρώτη δεκάδα.

Austrian GP

Ήταν μια περιπετειώδης μέρα για τον Charles Leclerc, ο οποίος ανέκαμψε από ένα περιστατικό στον πρώτο γύρο με τον Piastri και έφτασε στην ενδέκατη θέση μέσω τεσσάρων pit stop στη Ferrari.

GP Αυστρίας

Eπόμενος αγώνας, το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας στην πίστα του Silverstone, στις 7 Ιουλίου

Πηγές: www.pirelli.com https://www.antenna.gr/F1/

Oι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων της F1 μετά το Grand Prix Aυστρίας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ – OI 10 ΠΡΩΤΟΙ
1 Max Verstappen 237
2 Lando Norris 156
3 Charles Leclerc 150
4 Carlos Sainz 135
5 Sergio Perez 118
6 Oscar Piastri 112
7 George Russell 111
8 Lewis Hamilton 85
9 Fernando Alonso 41
10 Yuki Tsunoda 19

Austrian GP

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
1 Red Bull 355
2 Ferrari 291
3 McLaren 268
4 Mercedes 196
5 Aston Martin 58
6 Visa Cash App RB 30
7 Haas 19
8 Alpine 9
9 Williams 2
10 Stake F1 0

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ