top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Πολωνίας: Είχαμε αγώνα…

Η Michel Mouton, υπεύθυνη ασφαλείας της FIA, κατάφερε και συμμόρφωσε τους Πολωνούς θεατές, ενώ ο Kalle Rovanpera επανέφερε το συναγωνισμό στην κανονικότητα…

Από άστοχη μάλιστα σύμπτωση ο Φινλανδός Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρίσκεται στην Πολωνία και σήμερα έγινε αγώνας σε σχέση με χθες που ακυρώθηκαν δύο ειδικές διαδρομές, για λόγους ασφαλείας των θεατών, με τα αποτελέσματα να κρύβουν αλήθειες.

Η καλή ήμερα δεν ξεκίνησε από το πρωί, με την πρώτη ειδική σήμερα να διακόπτεται μέχρι να παραμείνουν πειθαρχημένοι οι Πολωνοί θεατές.

Elfyn Evans - WRC - Rally Poland

Elfyn Evans

Η συνέχεια, σε επίπεδο ανταγωνισμού, έχει τη σφραγίδα Kalle Rovanpera-Toyota GR Yaris Rally1, με τον Φινλανδό να είναι έξι φορές ταχύτερος στις επτά ειδικές διαδρομές της ημέρας. Ουσιαστικά τον ακολουθεί μόνο ο Andras Mikkelsen, που οδηγεί το Hyundai i20Ν Rally1, γρήγορα και αξιόπιστα όπως του ταιριάζει. Ανταγωνιστικός και ο Elfyn Evans χάνοντας όμως σημαντικά δευτερόλεπτα και με λάθος επιλογή ελαστικών. Ο Ουαλός, που έχει στην ατζέντα του και τη συλλογή βαθμών, με τον Thierry Neuville στην έκτη θέση, να μη βρίσκει το ρυθμό ούτε σήμερα που δεν άνοιγε το δρόμο και να ακολουθεί και τα Ford. Καθαρά το Puma του Andrien Fourmaux και οριακά αυτό του Mārtiņš Sesks, με τον Λετονό να οδηγεί εξαιρετικά το ελαφρύτερο σχεδόν Rally1 Puma χωρίς την υβριδική υποστήριξη.

Andreas Mikkelsen - WRC - Rally Poland

Andreas Mikkelsen

Αγωνιστικό με τεχνικές προδιαγραφές πρόκληση για ιδιώτες και ειδικά για τοπικούς πρωταθλητές που δεν μπορούν να υποστηρίξουν το πανάκριβο τύπου Hybrid Rally1. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι αυτή η συνταγή είναι ευρύτερα η σωστή και θα συμφωνήσουμε, αρκεί να έρθουν έτσι και άλλοι κατασκευαστές, ειδικά τώρα που θεωρείται σχεδόν σίγουρη η μετακίνηση της Hyundai στο WRC.

Andrien Fourmaux - WRC - Rally Poland

Andrien Fourmaux

Μέχρι τότε

Σε σχέση με την κορυφή ο Ott Tanak που χθες εγκατέλειψε όταν συγκρούστηκε με ελάφι, ξεκίνησε το πρωί σε καθεστώς SR αλλά αποχώρησε νωρίς ώστε να επιστρέψει αύριο με ένα φρέσκο Hyundai, οπότε ο συνδυασμός να κερδίσει βαθμούς που θα στερήσει από τους ανταγωνιστείς τους.

Για τον Gregorie Musnter, ουδέν σχόλιο και είναι σαφές πως «είναι πολλά τα χρήματα Malcolm», κρίνοντας από τις επιδόσεις του Βέλγου, που ακόμα μια φορά χάνει από όλους, ενώ στη γενική κατάταξη τον απειλεί ο Takamoto Katsuta που καθυστέρησε και απλά ελέγχει (;) τους φιλόδοξους και ικανούς με τα WRC2.

Martin Sesks - WRC - Rally Poland

Martin Sesks

GR Yaris Rally2

Toyota και στη μικρότερη κατηγορία, σχεδόν ιδιωτική υπόθεση, με τον Sami Pajari να οδηγεί από χθες τον αγώνα. Σήμερα, ο Φινλανδός που ρυθμίζει το μπάκετ του GR Yaris Rally1 για τη Λετονία και τη Φινλανδία, είχε την προσοχή του στους χρόνους του 23χρόνου Εστονού Robert Virves σε πτήση με τη Fabia. Skoda αντίστοιχο με του Solberg Jr που πέρασε δεύτερος κερδίζοντας την τελευταία ε.δ. της ημέρας.

Sami Pajari - WRC - Rally Poland

Sami Pajari

Την Κυριακή

Αύριο ο επίλογος και το ταμείο σε σχέση με τους βαθμούς, αφού για να επιβεβαιωθεί η σημερινή βαθμολογία πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δουν τη σημαία του τερματισμού. Προσοχή, η τηλεοπτική κάλυψη της PS έχει υπολογιστεί για τις 15:00, την ώρα που σβήνουν τα κόκκινα φώτα και στο MotoGP και να η ευκαιρία για τη σωστή σύνδεση μέσω των κινητών μας, ώστε να παρακολουθήσουμε live motorsport σε επίπεδο κορυφής, από τις φιλόξενες παραλίες της χώρας μας._ Σ.Χ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ