top icon
Αγώνες

WRC – Ράλλυ Πολωνίας: Απρόβλεπτο…

Ο Mikkelsen τα «βρήκε» με το Hyundai και προηγείται τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, που χαρακτηρίστηκε από την ακύρωση δύο ειδικών διαδρομών λόγω της κάκιστης θέσης των θεατών.

Χωρίς απρόοπτα η SS χθες το βράδυ και τα σημαντικά σήμερα το πρωί και μάλιστα με το καλημέρα, στην πρώτη ε.δ. της ημέρας, δεύτερη του αγώνα, αφορούν στην εγκατάλειψη του Tanak, ο οποίος χτύπησε ένα ελάφι ενώ κινούνταν στην ε.δ. με ταχύτητα κοντά στην τελική – ο Εσθονός δήλωσε ότι ο σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Ott Tanak - WRC - Rally Poland_01

Ott Tanak

Για τους υπόλοιπους το πρώτο σκέλος με τις τέσσερις ειδικές διαδρομές κρίθηκε στη σειρά εκκίνησης, με τον Mikkelsen να βρίσκει αμέσως το ρυθμό, αξιοποιώντας το Hyundai και τη γνώση του πλέον σε αυτοκίνητο Rally1. Έκτισε μάλιστα και διαφορά και στην αρχή, το ρυθμό του ακολούθησε ο Λετονός Mārtiņš Sesks με το Puma… περίπου Rally1 χωρίς υβριδική υποστήριξη. Αυτοκίνητο που στα χέρια του πρωτάρη αποδείχθηκε πιο κοντά στα Rally1 παρά στα Rally2 και η σειρά του στο δρόμο δεν μετριάζει τις εξαιρετικές επιδόσεις του συνδυασμού.

Martin Sesks - WRC - Rally Poland_01

Martin Sesks

Δυστυχώς για το θεσμό η δεύτερη ήμερα του αγώνα, δεν κρίθηκε από τις επιδόσεις, αλλά από τους θεατές, που αρνήθηκαν να συμμορφωθούν και οι δυο τελευταίες ειδικές διαδρομές ακυρώθηκαν.

Δόθηκαν οι ίδιοι χρόνοι, αλλού κατά προσέγγιση, αλλού σε σχέση με τον χρόνο του τελευταίου που αγωνίστηκε και το αποτέλεσμα μετά από εννέα ειδικές διαδρομές κρύβει αλήθειες και δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για προβλέψεις.

Kalle Rovanpera - WRC_01

Kalle Rovanpera

Αύριο Σάββατο τα σπουδαία…

Το βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και η ουσία της αναμέτρησης με τον Neuville, μισό λεπτό από την κορυφή. να φαίνεται εκτός μάχης αλλά ποτέ δεν ξέρεις ειδικά φέτος, μέχρι που μπορεί να φτάσει ο επικεφαλής του πρωταθλήματος, αξιοποιώντας το εξαιρετικό Hyundai i20 Ν-Rally1.

Υπολογίστε ότι ο Βέλγος ακολουθεί τον ομόσταυλo Mikkelsen, Rovanpera, Evans με τα Toyota GR Yaris R1 και τους Formuax και Sesks με τα Puma. Οι διαφορές μεταξύ τους είναι πολύ μικρές, και θεωρητικά με την αγωνιστική λογική, ο Neuville θα περάσει εύκολα μόνο τον Munster που επίσης προηγείται του Βέλγου επικεφαλής της βαθμολογίας, όντας ο μόνος πολύ κοντά του.

Αύριο Σάββατο, με πέντε ε.δ., οι δύο επαναλαμβανόμενες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και στην κατηγορία WRC2 με τον τοπικό ήρωα, τον γνωστό μας Kajetanowicz (Skoda) να ακολουθεί σε απόσταση βολής τον Pajari που προηγείται με το εξαιρετικό και στο χώμα Yaris.

Για την ιστορία, στην κατηγορία με Rally3 προηγείται ο Dominguez με Ford Fiesta.

Το πρωί, «αφετηρία» στις 9;30 με ε.δ των 18,50 χλμ. Η ευχή πλέον για το συγκεκριμένο αγώνα αφορά στην ασφαλή συμπεριφορά των θεατών στις ε.δ. ώστε ο αγώνας να κριθεί από επιδόσεις και όχι από αποφάσεις εκτός μπάκετ._ Σ.Χ.

Πρόγραμμα μεταδόσεων Cosmote Sport 7HD (Ώρες Ελλάδας)
Σάββατο 29 Ιουνίου
SS13 Swietajno 2: 17:00
SS14 Goldap 2: 18:15
SS15 Czarne 2: 19:00

Κυριακή 30 Ιουνίου
SS16 Gmina Mragowo 1: 10:00
SS17 Mikolajki 1: 11:00
SS18 Gmina Mragowo 2: 13:20
SS19 Mikolajki 2 Wolf Power Stage: 15:00

Thierry Neuville - WRC - Rally Poland_01

Thierry Neuville

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ