top icon
Αγώνες

WRC: Αλλάξανε τα πλάνα μου

Η Toyota Gazoo Racing αλλάζει τον προγραμματισμό και το ρόστερ των πληρωμάτων της για το Ράλλυ Λετονίας μεταθέτοντας ταυτόχρονα το ντεμπούτο του Sami Pajari με το ιαπωνικό «χατς» προδιαγραφών Rally1.

Με σημερινή της ανακοίνωση, η Toyota Gazoo Racing… ανακάτεψε περαιτέρω την τράπουλα όσον αφορά τη σύνθεση των πληρωμάτων της εν όψει του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στη Λετονία στις 18-21 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό εργοστάσιο δήλωσε ότι σε αυτόν τον αγώνα τα χρώματά του στην κορυφαία κατηγορία του θεσμού θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν τέσσερα GR Yaris προδιαγραφών Rally1. Ωστόσο, το ένα από αυτά δεν θα οδηγεί ο 22χρονος Sami Pajari, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Έτσι, ο νεαρός Φινλανδός, που φέτος οδηγεί το GR Yaris Rally2, δεν θα πραγματοποιήσει το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο στο WRC με αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally1 στη Λετονία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα στο Ράλλυ Φινλανδίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 1-4 Αυγούστου.

«Η απόφαση για τον Pajari να αγωνιστεί στη Φινλανδία ελήφθη σε συνεννόηση με τον οδηγό με γνώμονα τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για το ντεμπούτο του. Πριν από τον αγώνα στην Φινλανδία, θα έχει την ευκαιρία να κάνει δοκιμές στην περιοχή που έχει την έδρα της η ομάδα, στην Κεντρική Φινλανδία, σε δρόμους παρόμοιου χαρακτήρα με αυτούς που θα χρησιμοποιηθούν στο Ράλι Φινλανδίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η TGR-WRT.

Sami Pajari - WRC

Sami Pajari

Αυτή η αλλαγή στα πλάνα της ομάδας θα προσφέρει στην τελευταία την ευκαιρία να «κατεβάσει» στη Λετονία το πλήρες line-up των πληρωμάτων της. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τους Elfyn Evans/Scott Martin και Takamoto Katsuta/Aaron Jonston, στο Ράλλυ Λετονίας θα δώσουν το «παρών» και τα δύο… μερικής απασχόλησης πληρώματα της ιαπωνικής ομάδας – οι Sebastien Ogier/Vincent Landais και Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen.

«Ενώ η παρουσία του Rovanpera (στη Λετονία) ήταν εξαρχής προγραμματισμένη, δεδομένης της εμπειρίας του στη Λετονία νωρίτερα στην καριέρα του, ο Ogier έχει δείξει ότι βρίσκεται σε φόρμα δηλώνοντας την αφοσίωση και την υποστήριξή του στην ομάδα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγώνων. Επίσης, έχει πολύ καλό ιστορικό σε νέους αγώνες ράλλυ. Σε μια κλειστή και συναρπαστική σεζόν μέχρι στιγμής, αυτή η σύνθεση θα δώσει στην TGR-WRT τις καλύτερες πιθανές πιθανότητες επιτυχίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ιαπωνική ομάδα.

Από τη μεριά του, ο Sebastien Ogier (ουσιαστικά, ο… αντικαταστάτης του Sami Pajari στη Λετονία), δήλωσε:

«Δεν ήταν στα αρχικά μου σχέδια να αγωνιστό στη Λετονία, αλλά μου δόθηκε η ευκαιρία αφού ανέλυσα μαζί με την ομάδα την κατάσταση τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και στο πρωτάθλημα οδηγών. Υπήρχε η επιθυμία από την ομάδα να συμμετάσχω σε μερικούς ακόμα αγώνες, και αυτό είναι κάτι που έχω αποδεχτεί με χαρά. Θέλω να το ανταποδώσω στην ομάδα και να την ευχαριστήσω που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να οδηγώ μαζί τους με τον τρόπο που έκανα τα τελευταία τρία χρόνια. Απολαμβάνω τη σεζόν μέχρι στιγμής και τις δυνατές εμφανίσεις που είχαμε. Είμαι ακόμα ανταγωνιστικός και θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου και να την υποστηρίξω στη μάχη του πρωταθλήματος. Επίσης, είμαι πάντα ενθουσιασμένος να ανακαλύπτω νέα ράλλυ και η Λετονία».

Sebastien Ogier - WRC

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ