top icon
Αγώνες

F1 – GP Ισπανίας: Ηamilton και Norris οι ταχύτεροι στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής

Οι Lewis Hamilton και Lando Norris ήταν οι ταχύτεροι στις δύο περιόδους των ελεύθερων δοκιμών που διεξήχθησαν την Παρασκευή και, όπως όλα δείχνουν, μας περιμένει ένα πολύ ενδιαφέρον αγωνιστικό Σαββατοκύριακο.

Στη Mercedes είχαν πει ότι η απόδοσή της στο GP Καναδά δεν ήταν μεμονωμένη. Ο Lewis Hamilton και η ομάδα του απέδειξαν ότι είναι σταθερά στη μάχη για το Ισπανικό Grand Prix αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ο επτά φορές πρωταθλητής της F1 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο των δοκιμαστικών της Παρασκευής. Μετά από μια σειρά ενημερώσεων που παραδόθηκαν στο μονοθέσιο σε κάθε αγώνα από το Grand Prix της Emilia Romagna και μετά, η Mercedes ανέβηκε στην πρώτη θέση του grid στον Καναδά, όπου ο George Russell σημείωσε την pole position.Spain GP

Το καυτό ερώτημα από εκείνο το Σαββατοκύριακο ήταν αν η επίδοση ήταν μοναδική σε μια πίστα όπου επικράτησαν ακραίες συνθήκες, το Circuit Gilles Villeneuve. Τα πρώτα στοιχεία, αν η Παρασκευή είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, δείχνουν ότι αυτό δεν φαίνεται να ισχύει, καθώς ο Hamilton με την W15 έκανε χρόνο 1:13.264, ακολουθούμενος στενά από τους Carlos Sainz και Norris της Ferrari, με το δίδυμο να βρίσκεται σε απόσταση έξι εκατοστών του δευτερολέπτου από τον 39χρονο.

Spain GP

Για τη Ferrari, υπήρξε ευχαρίστηση που είδε τον Sainz τόσο κοντά στην πρώτη θέση, δεδομένου ότι η SF-24 διαθέτει μια σειρά από αναβαθμίσεις αυτό το Σαββατοκύριακο και αφού ο Charles Leclerc την είχε χαρακτηρίσει «φρικτή» κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών (FP1). Ο Μονεγάσκος ολοκλήρωσε την περίοδο ως έκτος ταχύτερος, ένα τρίτο του δευτερολέπτου μακριά από τον Hamilton. Μπροστά του ήταν η έκπληξη του Pierre Gasly με την Alpine του και ο Verstappen, με την RB20 του να δείχνει απειλητική με τις αναβαθμίσεις ψύξης ειδικά για την πίστα, αν και η μέρα του δεν ήταν χωρίς γκρίνιες, καθώς παραπονέθηκε για τον χειρισμό του μονοθεσίου.

Spain GP

Ο Lando Norris ήταν o ταχύτερος στην πρώτη περίοδο δοκιμών του ισπανικού Grand Prix, κάνοντας 1:14.228 και ανοίγοντας το Σαββατοκύριακο με δυνατό τρόπο. Ο ταχύτερος γύρος του Βρετανού ήταν οριακά ταχύτερος από αυτόν του Max Verstappen, ο οποίος ολοκλήρωσε πίσω από τον οδηγό της McLaren. Η περίοδος διακόπηκε με κόκκινη σημαία λίγο περισσότερο από 20 λεπτά πριν από το τέλος, όταν ένα κομμάτι θραύσματος αποκολλήθηκε από το μονοθέσιο του Fernando Alonso στην έξοδο της στροφής 9.

Spain GP

Η Ferrari πέρασε μια κάπως δύσκολη περίοδο, με τον Carlos Sainz να αναφέρει στα πρώτα λεπτά ότι δεν είχε ισχύ. Ωστόσο, κατάφερε να αλλάξει τις ρυθμίσεις στο τιμόνι του και να διορθώσει το πρόβλημα στην πίστα πριν τερματίσει τη σύνοδο στην τρίτη θέση.

Όλη η δράση του αγωνιστικού διημέρου θα μεταδοθεί ζωντανά από τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη και την ομάδα τους στον συνδρομητικό ANT1+.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
Σάββατο 22 Ιουνίου
13:30 Free Practice 3 ANT1+
17:00 Kατατακτήριες αγώνα ANT1+
Κυριακή 23 Ioυνίου
16:00 Αγώνας ΑΝΤ1+ 16:45 ANT (μαγνητοσκόπηση)

To αγωνιστικό τριήμερο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε ζωντανά από τη συνδρομητική τηλεόραση του επίσημου site της Formula 1 – https://f1tv.formula1.com/

Πηγές: www.pirelli.com https://www.antenna.gr/F1/

Spain GP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ