top icon
Κόσμος

Αυτή είναι η τελευταία Jaguar F-Type

Η τελευταία Jaguar F-Type κατασκευάστηκε στις εγκαταστάσεις της Jaguar στο Castle Bromwich και θα ενταχθεί στη συλλογή Jaguar Heritage της βρετανικής φίρμας.

Πενήντα χρόνια αφότου το πρώτο αυτοκίνητο, μια Jaguar E-Type, πέρασε για πρώτη φορά τη γραμμή παραγωγής στο Castle Bromwich, μια νέα F-Type θα είναι το τελευταίο αυτοκίνητο της σειράς που θα κυκλοφορήσει και θα περάσει στη συλλογή Jaguar Heritage.

Θα αποτελέσει μέρος ειδικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα γίνουν φέτος από τη βρετανική φίρμα. Για την ακρίβεια η τελευταία Jaguar F-Type θα είναι… δύο. Σε κουπέ και ανοιχτή έκδοση, με την πραγματικά τελευταία που θα κατασκευαστεί να είναι η Convertible.

jaguar f type 2024

Αυτή η 5λιτρη V8, θα κυκλοφορήσει σε χρώμα πράσινο «Giola Green», όπως το ονομάζει η Jaguar και σε συνδυασμό με μαύρη οροφή και σκούρο καφέρ δέρμα στο εσωτερικό της, όπως η E-Type Series III, με τον V12 κινητήρα των 5,3 λίτρων που κατασκευάστηκε το 1974.

Δείτε επίσης: Οδηγούμε τη Jaguar E-Type V12 στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

jaguar f type 2024

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραγωγή της E-Type σταμάτησε σχεδόν την ίδια μέρα με αυτή της F-Type, πριν 50 χρόνια, το 1974. Τότε αυτή αποσύρθηκε για χάρη μιας ριζοσπαστικής XJ-S, ενώ σήμερα η F-Type δίνει τη θέση της στο μέλλον της βρετανικής φίρμας που θα είναι ηλεκτρικό και θα εκπροσωπείται αρχικά από ένα 5θυρο GT μοντέλο, η παρουσίαση του οποίου έχει προγραμματιστεί για το 2025.

jaguar f type 2024

Η Jaguar F-Type είχε κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το 2012. Ήταν το πρώτο ανοιχτό σπορ διθέσιο μοντέλο της Jaguar, μετά από 40 χρόνια. Κέρδισε το παγκόσμιο βραβείο σχεδιασμού το 2013, ενώ στην εμπορική του πορεία κατάφερε να πουλήσει 87.713 αυτοκίνητα.

jaguar f type 2024

Jaguar F-Type Convertible

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • jaguar f type 2024
  • jaguar f type 2024
  • jaguar f type 2024
  • jaguar f type 2024
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ