top icon
Αγώνες

GP Καναδά – Κατατακτήριες: Η pole στον Russell, εκτός δεκάδας οι Ferrari!

Ο George Russell κατέκτησε τη δεύτερη pole position του στην F1, στις κατατακτήριες δοκιμές για το GP του Καναδά, σημειώνοντας τον ίδιο χρόνο με τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Μax Verstappen.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes σημείωσε τον καλύτερο γύρο του στο Q3 στις πρώτες διαδρομές, κάνοντας 1.12.000 δλ. για να θέσει ένα σημείο αναφοράς για τις τελικές διαδρομές στο τέλος της περιόδου. Στην πρώτη δυάδα τον συνάντησε ο Lewis Hamilton μετά από αυτούς τους πρώτους γύρους, αλλά τα φρέσκα ελαστικά στο τέλος της περιόδου έδειχναν ότι θα άλλαζαν τη δυναμική. Ο Verstappen τα χρησιμοποίησε για να κάνει έναν γρήγορο εναρκτήριο τομέα, αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την επίδοση του Russell και πέρασε τη γραμμή σημειώνοντας ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον οδηγό της Mercedes, αλλά ήταν δεύτερος λόγω της σειράς που έγιναν οι γύροι τους.

GP Καναδά

Ο Lando Norris κέρδισε τον team-mate του Oscar Piastri στην τρίτη θέση, αφού έμεινε μόλις 0,021 δευτερόλεπτα πίσω από τους γύρους των Russell και Verstappen, ενώ ο Daniel Ricciardo απάντησε στην κριτική για τις επιδόσεις του το 2024, τοποθετώντας την RB στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Fernando Alonso. Ο Χάμιλτον δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον τελευταίο του γύρο και έτσι αναγκάστηκε να αρκεστεί στην έβδομη θέση και θα εκκινήσει μαζί με τον Yuki Tsunoda της RB στην εκκίνηση της Κυριακής. Ο Lance Stroll και ο Alex Albon συμπλήρωσαν την πρώτη 10άδα, καθώς και οι δύο εντυπωσίασαν στις κατατακτήριες δοκιμές.

GP Καναδά

Οι Charles Leclerc και Carlos Sainz ήταν οι δύο αποκλεισμοί έκπληξη από το Q2, καθώς κανένας από τους δύο οδηγούς της Ferrari δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις απαιτήσεις της πίστας του Μόντρεαλ. Ο Sainz δήλωσε ότι δεν είχε πρόσφυση και ο Leclerc διέκοψε τον τελευταίο του γύρο, αφού δεν κατάφερε να βελτιωθεί.

GP Καναδά

Όλη η δράση της Κυριακής θα μεταδοθεί ζωντανά από τους Τάκη Πουρναράκη και Πάνο Σεϊτανίδη και την ομάδα τους στον συνδρομητικό ANT1+.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ
Κυριακή 9 Ioυνίου
21:00 Αγώνας ΑΝΤ1+ 24:00 ANT (μαγνητοσκόπηση)

To αγωνιστικό διήμερο μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε ζωντανά από τη συνδρομητική τηλεόραση του επίσημου site της Formula 1 – https://f1tv.formula1.com/

Πηγές: www.pirelli.com https://www.antenna.gr/F1/

Oι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων της F1 πριν τον αγώνα του Καναδά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ – OI 10 ΠΡΩΤΟΙ
1 Max Verstappen 169
2 Charles Leclerc 138
3 Lando Norris 113
4 Carlos Sainz 108
5 Sergio Perez 107
6 Oscar Piastri 71
7 George Russell 54
8 Lewis Hamilton 42
9 Fernando Alonso 33
10 Yuki Tsunoda 19

GP Καναδά

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ
1 Red Bull 276
2 Ferrari 252
3 McLaren 184
4 Mercedes 96
5 Aston Martin 44
6 RB 24
7 Haas 7
8 Williams & Alpine 2

GP Canada

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ